Wereldkampioen Pedersen sprint naar eerste zege in regenboogtrui

Mads Pedersen heeft zijn eerste zege in zijn regenboogtrui binnen. De wereldkampioen was verrassend in de tweede etappe van de Ronde van Polen de snelste in de massasprint. De Deen van Trek-Segafredo won voor Pascal Ackermann en Davide Ballerini.

Daags na de vreselijke val van Fabio Jakobsen werd gewoon de tweede etappe verreden. Julius van den Berg vormde samen met de Pool Maciej Paterski de vlucht van de dag. Het Nederlands/Pool duo kreeg een voorgift van zes minuten op het peloton, maar nadat het peloton versnelde daalde de voorsprong van het tweetal hard en bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde had het tweetal weer een plekje in het peloton ingenomen.

Een nieuwe massasprint in de Ronde van Polen moest de beslissing brengen, en gelukkig verliep deze massasprint een stuk rustiger. Trek-Segafredo begon als eerste aan de ploeg met wereldkampioen Mads Pedersen in het laatste wiel van het treintje. De ploeg deed goed werk voor de wereldkampioen, waarna Pedersen het mocht afmaken voor zijn ploeg en dat ook deed. Hij hield knap Pascal Ackermann van zich af en pakte daarmee zijn eerste zege in de regenboogtrui. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.