FOK! Wat een weer: tijdelijk buien, daarna hitte!

Boe!

De grote hitte komt eraan. Ik moet wel zeggen dat in vergelijking met zaterdag de scherpste kantjes er wel vanaf zijn gegaan. Desondanks zit er toch een hele reeks 30+ aan te komen. Met name de periode tussen donderdag en zondag. Dan loopt het kwik overal op tot 28 tot 34 graden. Dit is zoals het er nu uit ziet. Gisteren was dat nog 30 tot 38 graden. Enfin, er kan nog veel gebeuren komende dagen. In ieder geval we krijgen een reeks behoorlijk hete dagen.

Terug even naar het heden. Er trok gisteren een zwakke storing over met wat bewolking, maar alleen in het binnenland viel er nog wat regen uit. In het noordoosten viel zowaar nog 4 mm. In het westen was het al heel snel strakblauw en is er toch weer zo'n 10 uur zon geweest. Boring!!!!!!

Er komt een tijdelijke verstoring aan. Een trog passeert ons vandaag. Maar het gaat niet al te hard. In de loop van afgelopen nacht begonnen de eerste buien te onstaan op zee en die trokken de kustprovincies in. Daar blijven ze ook een tijdje hangen. Er staat weinig wind dus de verplaatsing lijkt gering te zijn. Zodoende kan er best wel eens een plens vallen. Ik denk zo algemeen tussen de 10 en 30 mm. Sommige modellen laten zelfs 40 mm zien. Een combinatie van die trog en het relatief warme zeewater zouden hiervoor moeten zorgen.

Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat die trog het binnenland intrekt. Maar door de snelle nadering van het hogedrukgebied lijkt de activiteit dan steeds minder te worden. In het westen schijnt in de middag de zon weer volop. In oosten en zuiden valt er dan zo'n 5 tot 10 mm, maar als het allemaal sneller gaat dan gepland, dan zal dat minder zijn.

Geniet vandaag maar van de 21 graden die we halen! Eerst staat er weinig wind,maar later steekt er een matige noordwestenwind op. Hierdoor verloopt ook de dinsdag nog vrij koel.

Woensdag komen we op veel plaatsen al boven de 25 graden uit, maar daarna gaan alle remmen los.

Wordt vervolgd!

Tot snel!  

Meer weer op FOK!

Noord-Oost-Duitsland (Foto: bazbo)
Een prachtig plaatje vanaf het Baumwipfelpfad op het eiland Rügen. (Foto:bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.