Marquez maakt dit weekend rentree MotoGP na blessure

Vandaag is bekend geworden dat Marc Márquez dit weekend weer aan de start verschijnt in Jerez. De MotoGP-coureur brak zondag zijn bovenarm in een zware crash tijdens een geweldige inhaalrace na een fout eerder in de wedstrijd. Dit laat teammanager Alberto Puig van Repsol Honda weten in een persbericht.

Na de valpartij werd duidelijk dat de wereldkampioen zijn humerus had gebroken en dinsdag is de Spanjaard geopereerd in het Hospital Universitari Dexeus in Barcelona. Hier is het bot weer rechtgezet en vastgemaakt met een titaniumplaat. De verwachting was dat Márquez hierdoor in ieder geval één race zou moeten missen maar dit lijkt nu toch niet het geval. Doktoren van het medisch centrum in Jerez hebben de 27-jarige coureur 'fit to race' verklaard. Dit betekent dat er genoeg beweging in de arm is om de motor onder controle te houden en geen gevaar te vormen voor andere rijders. Honda geeft aan achter hun coureur omdat ook zij aangeven 'verbaasd te zijn' over hoe snel het herstel lijkt te verlopen.

Vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen zal Márquez nog niet in actie komen zodat de arm nog een extra dag rust krijgt.