Marquez hoopt na succesvolle operatie op snelle terugkeer in MotoGP

Marc Márquez is dinsdagochtend succesvol geopereerd aan zijn rechterarm. De Catalaanse coureur liep zondag een gebroken bovenarm op in een gruwelijke crash tijdens de eerste MotoGP-race van het seizoen. Mogelijk maakt de regerend wereldkampioen in Brno al zijn rentree, over twee weken.

Dit betekent dat hij slechts aankomende race hoeft te missen. Als dit het geval is, begint de rijder met 'slechts' 50 punten achterstand aan de titelstrijd. Afgezien van de gebroken humerus vreesde men dat de Spanjaard ook zenuwschade had opgelopen maar Dr. Xavier Mir, de paddockarts en -chirurg die de operatie heeft uitgevoerd, laat weten dat de radiale zenuw in de arm niet is beschadigd. Vlak na de valpartij van de 27-jarige coureur zei Mir dat er sprake was van 'mogelijke verlamming', hoewel zij hiervan nog 'niet zeker' waren. Nu dit gevaar blijkt geweken, kan er opgelucht worden ademgehaald door Márquez en zijn team. De MotoGP-traumatoloog geeft aan dat de hersteltijd ongeveer drie tot vier weken duurt en het revalidatieproces meteen is begonnen. De werkgever van de achtvoudig titelhouder Repsol Honda zal voor de aankomende race op Jerez geen vervanger voor hun golden boy inroepen.

Ook collega's Suzuki-rijder Álex Rins en LCR-Honda-coureur Cal Crutchlow werken hard om zo snel mogelijk weer terug te keren op de grid. Zij braken respectievelijk hun schouder en pols. Ook Crutchlow ondergaat voor zijn breuk vandaag een operatie door dr. Mir in Barcelona. Mogelijk zijn hij en Rins dit weekend alweer aan de start te bewonderen.