Star Wars-animatieserie The Bad Batch aangekondigd

Na The Mandalorian, een eigen serie voor Jedi Obi-Wan Kenobi en nog enkele andere projecten is gisteren de nieuwste toevoeging aan de Star Wars-wereld voor het kleine scherm gepresenteerd: The Bad Batch. De animatieserie verschijnt volgend jaar op Disney+, zo is bekendgemaakt.

De serie volgt een groep experimentele klonen genaamd 'The Bad Batch', die in de animatieserie The Clone Wars is geïntroduceerd. Het verhaal speelt zich af na het einde van de beruchte Clone War. Leden van de groep hebben allemaal een eigen, uitzonderlijke eigenschap waardoor ze uitzonderlijke maar zeer uitmuntende vechters zijn. In de periode die na de Clone War volgt zoeken de klonen een doel, die zij via uitdagende missies en uitdagingen proberen te vinden.

The Bad Batch staat onder toeziend oog van uitvoerend producent Dave Filoni, die ook aan het hoofd van enkele andere Star Wars-televisieproducties staat. Jennifer Corbett klimt in de pen voor het scenario en Carrie Beck is de producer van de serie. Op dit moment is er nog geen specifieke datum in 2021 bekendgemaakt voor de lancering van de nieuwe animatieserie.

Star Wars: The Bad Batch
Star Wars: The Bad Batch