Defensie ingezet bij zoektocht naar vermist meisje op Ameland

De Defensie Duikgroep is sinds gistermiddag betrokken bij de zoektocht naar een vermist Duits meisje. Het kind verdween zaterdagavond bij Ameland in zee en is sindsdien spoorloos.

De politie heeft nu de specialistische hulp van Defensie gevraagd. Militairen zetten een Remus-onderwaterdrone met sonar in. Daarmee is het mogelijk objecten, maar ook lichamen onder water op te sporen. Mocht de drone iets vinden, dan zien de militairen dit op sonarbeelden. Marineduikers bekijken deze contacten onder water om er achter te komen wat het is. Ze zijn ook inzetbaar om ondiepe gebieden af te zoeken.

De duikers kwamen gisteren aan het einde van de middag met duikvaartuig Argus aan op Ameland vanuit Den Helder.

De Defensie Duikgroep wordt op verzoek van politie en justitie geregeld ingezet. Ze zoeken dan onder meer naar wapens, telefoons en ander bewijsmateriaal in strafzaken. Ook wordt militaire expertise gevraagd bij het zoeken naar vermiste personen, zoals nu.

Met onder meer reddingsboten van de KNRM, visserskotters en een kustwachthelikopter is sinds de vermissing van het meisje naar haar gezocht. Tot nu toe zonder resultaat.