FOK! Wat eten we vandaag? #lasagna

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met lasagna! Lasagna is een typisch Italiaans gerecht, buiten Italië wordt lasagne veelvuldig aan de lokale smaak aangepast. Zo wordt lasagne binnen de Ierse keuken bereid met tomaten, cheddarkaas en een grote hoeveelheid gehakt, en wordt het geserveerd met friet patat. In vele landen van West-Europa wordt de ovenschotel gemaakt met voorgekookte, halfgare plakken pasta, gehakt, Parmezaanse kaas en bechamelsaus, dit is echter een adaptatie van het klassieke gerecht en verwijst naar de lasagne al forno uit de streek rond Napels. De "echte" lasagne zoals die in de rest van Italië wordt gemaakt bevat geen bechamelsaus.

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete lasagna?

Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay