Microsoft ook geÔnteresseerd in games-tak Warner Bros

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in de uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment. Een paar weken geleden werd al gezegd dat AT&T overweegt de divisie Warner Bros. Interactive Entertainment te verkopen. Deze divisie omvat studio's zoals Rocksteady Games, NetherRealm Studios, Monolith en andere ontwikkelaars.

AT&T zou tevreden zijn met een prijs tussen 2 en 4 miljard dollar voor de studio's. Warner Bros. Interactive is de uitgever van games zoals de Batman Arkham-series, Mortal Kombat-, LEGO-, Harry Potter- en Lord of the Rings-franchises. Het is niet duidelijk wat er zou gebeuren met de licensies die gekocht zijn door Time Warner. Hierdoor mag de uitgever haar studio's games gebasseerd op DC Universe, LEGO, Harry Potter en LOTR maken. Daar kan van alles gebeuren: zijn deze inbegrepen, of juist niet, of krijgt de nieuwe eigenaar de mogelijkheid er tijdelijk gebruik van te maken en gaan daarna de rechten terug naar Time Warner en dus AT&T?

Interessant voor de bieders is dat Warner Bros Interactive hoogstwaarschijnlijk binnenkort games gaat aankondigen. Er is nieuwe Batman-game gebaseerd op de verhaallijn van het stripverhaal Court of Owls van WB Games Montreal, een open-wereld Harry Potter-game met een groot budget gemaakt door Avalanche Studio's en het volgende project van Rocksteady Games, waarschijnlijk gebaseerd op een DC-comic, maar dan niet Batman.

Uitgevers Take-Two Interactive, Electronic Arts en Activision zouden al interesse getoond hebben. Nu zou Microsoft ook geïnteresseerd zijn om te bieden op Warner Bros. Interactive Entertainment. Microsoft heeft de afgelopen twee jaar verschillende nieuwe game-ontwikkelingsstudio's ingelijfd, waaronder Double Fine Productions, Obsidian Entertainment, Playground Games, Ninja Theory. Deze werken nu onder de paraplu van Xbox Game Studios.