Farid Azarkan kandidaat lijsttrekker DENK

Farid Azarkan heeft zaterdagavond bij het televisieprogramma Op1 bekend gemaakt dat hij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen de lijsttrekker en politiek leider van DENK wil zijn. Azarkan doet hierbij een oproep aan alle gelijkgestemden in Nederland om samen te werken aan een eerlijk en rechtvaardig Nederland.

Farid Azarkan heeft lang nagedacht over het besluit en is tot de conclusie gekomen dat hij DENK de nieuwe fase in wil leiden. Cruciaal voor hem is de steun die hij voelt binnen DENK en in de buitenwereld. “Ik voel mij enorm gesteund binnen de partij om samen met alle DENK’ers te strijden voor onze idealen. Ook uit de vele berichten die ik krijg uit het land put ik enorme steun om door te pakken.” Kamerlid en oprichter van DENK Tunahan Kuzu steunt Farid Azarkan als lijsttrekker van DENK.

Als lijsttrekker wil Farid Azarkan de samenwerking opzoeken met zo veel mogelijk gelijkgestemden. “Het momentum om daadwerkelijk iets te bereiken is te kostbaar om ons te laten verdelen. Ik roep iedereen op die een vuist wil maken tegen onrecht en uitsluiting om DENK te steunen. In eenheid bereiken we meer dan als we verdeeld zijn. Alle Nederlanders, politici en niet-politici, vraag ik om mee te lopen in onze mars naar gelijkwaardigheid.”, aldus Farid Azarkan.

Als politiek leider van DENK zal Azarkan zich ervoor inzetten dat er daadwerkelijk iets verandert op het gebied van gelijkwaardigheid. Antidiscriminatie en antiracisme blijven de absolute speerpunten van DENK. Azarkan: “Juist nu het debat over institutioneel racisme op het scherpst van de snede wordt gevoerd, wil ik het momentum benutten om in Nederland werkelijk gelijkwaardigheid te bewerkstelligen. Ik wil het karwei afmaken.”

Farid Azarkan heeft zich voor de komende periode een aantal uitdagingen gesteld: “Ik wil onze nog jonge partij naar de volwassenheid leiden. Dat betekent meer vanuit de inhoud redeneren en coalities smeden om zaken te bereiken. Daarnaast wil ik dat de lasten van de Coronacrisis niet worden gedragen door de meest kwetsbaren. Onze verzorgingsstaat moet verstrekt worden en de welvaart moet eerlijk worden verdeeld.”

Farid Azarkan zal zich officieel kandideren als lijsttrekker bij het bestuur van DENK. Na de zomer zullen de leden de lijsttrekker van DENK kiezen.

Submitter:  Bron: Persbericht DENK