De Jonge wil lijsttrekker CDA worden

Het hoge woord is eruit, Hugo de Jonge wil lijsttrekker voor het CDA worden! Nadat Wopke Hoekstra liet weten geen interesse te hebben in het partijleiderschap waren alle ogen gericht op die andere gedoodverfde favoriet, De Jonge. De minister van Volksgezondheid onthulde zijn ambitie in een filmpje op Twitter.

"Het CDA staat in een lange traditie om verantwoordelijkheid te dragen als het moeilijk is en in die traditie ben ik ook grootgebracht. Daarom wil ik graag lijsttrekker zijn van het CDA", zo vertelt De Jonge.

In het filmpje vertelt de vice-premier over zijn verleden, De Jonge was eerder leraar en wethouder in Rotterdam. "Ik word er gelukkig van het verschil te maken in het leven van mensen die op je rekenen", aldus de CDA-politicus.

De Jonge deed ook de koers voor zijn partij uit de doeken zoals hij dat ziet. "Ik geloof dat het CDA daar hoort als brede volkspartij. Het politieke midden is een antwoord op de polarisatie in de samenleving. Daar worden verschillen overbrugd."

Naast De Jonge en de inmiddels afgehaakte Hoekstra wordt Mona Keijzer gezien als één van de mogelijke kandidaten voor het lijsttrekkerschap. Keijzer liet gisteren weten zich nog beraden over haar positie.

De Jonge wil lijsttrekker CDA worden (WikiCommons/Sebastiaan ter Burg)
De Jonge wil lijsttrekker CDA worden (WikiCommons/Sebastiaan ter Burg)