Bungie komt met lange-termijn plan voor Destiny 2

Destiny 2 moet nog een lange tijd mee. De game krijgt next-gen ports en nog in ieder geval tot 2022 uitbreidingen. Bungie zegt ook niet van plan zijn om Destiny 3 te maken. De eerste nieuwe grote uitbreiding heet 'Beyond Light' en komt op 22 september uit.

Met Beyond Light wordt er niet alleen nieuwe content toegevoegd, maar er wordt ook oude content weggehaald. Bungie stelt in een lange brief aan de community dat de schaal van de game te groot is geworden, waardoor innovatie vertraagd is en updates te veel tests nodig hebben. Als oplossing daarvoor komt Bungie met de 'Destiny Content Vault'. Alle oude Destiny 1 en 2 content gaat vanaf de volgende uitbreiding jaarlijks roteren. Dat betekent dat zelfs bepaalde verhaalmissies ontoegankelijk kunnen worden. Op 22 september komen in ieder geval de Cosmodrome locatie en de Vault of Glass raid uit Destiny 1 terug.

Destiny 2-eigenaren kunnen straks gratis upgraden naar PS5- en Xbox Series X-versies en crossplay wordt mogelijk tussen alle versies. Verder heeft Bungie ook gelijk uitbreidingen aangekondigd voor 2021 en 2022: 'The Witch Queen' en 'Lightfall'.