Schalke 04 in eigen huis met flinke cijfers verslagen door FC Augsburg

Schalke 04 heeft ook zijn tweede wedstrijd sinds de coronabreak met grote cijfers verloren. Een week na de afstraffing bij Borussia Dortmund ging de club uit Gelsenkirchen in eigen huis flink onderuit tegen FC Augsburg. Het werd 0-3

Bij de hervatting van de Bundesliga ging Schalke met 4-0 onderuit bij aartsrivaal Dortmund, maar een week later gaf de ploeg van trainer David Wagner ook niet thuis tegen Augsburg. Na zes minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Eduard Löwen. Waar iedereen leek te verwachten dat Philipp Max de vrije trap zou nemen, schoot Löwen de bal schitterend binnen.

Dat was een welkome opsteker voor Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd op de bank zat. Met slechts zes punten voorsprong op nummer zeventien Werder Bremen, strijdt Augsburg tegen degradatie. In maart werd Heiko Herrlich aangesteld als nieuwe trainer, maar die moest zijn debuut vorige week uitstellen omdat hij de quarantaine-regels had overtreden die de Duitse profliga (DFL) had opgesteld. Tegen Schalke zat hij voor het eerst op de bank. 

Rabbi Matondo kreeg namens Schalke wel een kleine mogelijkheid op de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleven de bezoekers redelijk eenvoudig op de been. Een kwartier voor tijd verdubbelde Noah Joel Sarenren Bazee de voorsprong na dramatisch verdedigen bij de thuisclub na een lange bal. De manier waarop die treffer viel was tekenend voor de malaise bij Schalke. In de extra speeltijd werd het zelfs nog 0-3 na opnieuw defensief geklungel bij Schalke. Sergio Cordova profiteerde daar dankbaar van.

Daardoor zal de druk op trainer Wagner toenemen. Want waar de start van Schalke 04 dit seizoen veelbelovend was, halverwege het seizoen bezette het de vijfde plaats met slechts zeven punten achterstand op de koploper, zijn Die Königsblauen nu in een soort vrije val terechtgekomen. Van de laatste twaalf duels in de Bundesliga werd er slechts één gewonnen.