Nieuw F1-team Panthera wil 'gewoon' in 2022 starten

Ondanks de COVID-19-crisis is het Panthera Team Asia Formula 1 gewoon van plan om in 2022 haar debuut te maken op de Formule 1-grid. Dat heeft Benjamin Durand, projectleider van het team, laten weten.

De bedoeling was aanvankelijk om bij de invoering van de nieuwe regels, in 2021, al op de grid te verschijnen, maar namens Formula One Management liet Ross Brawn weten dat nieuwe teams pas het jaar erna welkom zijn.

Vanwege het hele coronavirusgebeuren worden de nieuwe regels een jaar later ingevoerd, maar Durand is niet van plan om vertraging op te lopen. "We hebben al mensen die aan de auto werken, we zijn bezig met investeerders en er wordt aan de aerodynamica gewerkt."

Voorafgaand aan dit seizoen zijn volgens Durand al informele afspraken gemaakt over een klantenmotor en het afnemen van andere onderdelen, maar hij geeft wel aan gezien de huidige situatie nog even af te willen wachten voor er conclusies getrokken worden.

Een officieel verzoek om zich in het WK te mengen is ook nog niet ingediend. Daarin moet een goed plan uiteen worden gezet, dat alleen kan worden ingeleverd op uitnodiging van de F1-organisatie. In 2015 gebeurde dat voor het laatst, zonder succes.