Overwatch League-pro maakt overstap naar Valorant

Hoewel Riot's nieuwste shooter Valorant nog in de beta-fase is, wordt nu al duidelijk dat professionele spelers van andere games potentie zien in de game. Jay "Sinatraa" Won, speler van de San Fransisco Shock in de Overwatch League, heeft aangekondigd dat hij deel gaat uitmaken van het professionele team Sentinels dat zich focust op Valorant.

Dat een van de beste spelers van de Overwatch League de overstap maakt naar een andere game kan worden gezien als een fikse deuk in het imago van Blizzard's shooter: Sinatraa won vorig jaar nog de playoffs van de Overwatch League met de San Fransisco Shock en werd tot MVP uitgeroepen van de competitie. Extra zuur is dat Blizzard net een nieuwe skin heeft gemaakt die de Amerikaan eert voor zijn prestaties.

De kritiek van Sinatraa is ook niet mals. "Ik ben gewoonweg mijn passie verloren voor de game. Ik weet niet wat de uiteindelijke druppel was, maar waarschijnlijk was het de 2-2-2 lock... Ik weet dat het voor mij moeilijk was in te loggen om te spelen en ik had totaal geen lol meer in ranked." De 2-2-2 lock verwijst naar de limiet van personages met een bepaalde rol in een team (DPS, Tank en Support) en is kortgeleden door Blizzard ingevoerd om meer variatie te brengen in composities van teams. De verandering is tot heden toe controversieel onder Overwatch-spelers.

Naast Sinatraa bestaat Sentinels onder andere uit voormalige Counter Strike-spelers Shahzeb “ShahZaM” Khan and Hunter “SicK” Mims, en Jared “Zombs” Gitlin maakte de overstap van Apex Legends. Het team mist nu nog één speler. Valorant heeft nog niet eens een ranked mode, maar volgens Riot kunnen spelers dit zeer snel verwachten volgens de laatste patch notes.

Sinatraa

Foto door Robert de Paul / Blizzard Entertainment