UFC koopt privé-eiland om te vechten, ondanks corona

Wie het breed heeft laat het over het algemeen breed hangen. De UFC is zo'n organisatie die tot grote hoogte kan gaan om hun MMA-gala's door te laten gaan. Inmiddels is de UFC bijna eigenaar van een afgelegen privé-eiland, dat de UFC om gaat bouwen tot 'Fighting Island'.

Het eiland zal nog niet klaar zijn voor het eerstvolgende gala, dat van 18 april, maar het idee is wel om op dat eiland binnen niet al te lange tijd de faciliteiten te hebben om MMA-gevechten te gaan houden.

Eerder liet UFC-directeur Dana White al weten dat de UFC door zal gaan, ongeacht de huidige coronapandemie en met pijn in zijn hart zijn er dan toch drie gala's afgelast, maar per 18 april zouden de gevechten weer van start moeten gaan en dan wil White elk weekend een evenement plannen. Waar dat zal zijn is nog een geheim, maar dat het meerdere locaties zijn is wel duidelijk. Waaronder dus een privé-eiland.

De gala's zullen uiteraard zonder publiek worden gehouden en de betrokken vechters zullen allen worden getest op het hebben van het coronavirus. Eerder waren er geruchten dat de UFC door zou gaan in het Midden-Oosten of zelfs Wit-Rusland, maar het wordt dus in ieder geval een mysterieus eilandje.

Waar dat eiland ligt wil White nog niet zeggen. "Dan krijg je allemaal gekken die gaan proberen om de organisatie te stoppen", aldus White. "Dus hoe minder die gekkies weten, des te beter."

"Zelfs de vechters zullen niet weten waar ze vechten. Wij zullen ze daar heenbrengen", blijft White mysterieus.

Bekijk het hele interview met Dana White in de video hieronder:


ESPN MMA interviewt Dana White (Bron: YouTube)