Nieuw te streamen in april

Een maand geleden schreven we op deze plek dat je, omdat het nog winter was, nog wel even lekker binnen mocht blijven om je favoriete films en series te bingewatchen. De ironie haalde ons al snel in; het is lente, met dit weekend de eerste dag boven de 20 graden, maar we blijven allemaal binnen om onszelf en elkaar, maar vooral ons zorgsysteem, te beschermen tegen het coronavirus. Gelukkig is er nog steeds veel binnenshuis te doen. Laten we weer even kijken wat de streamingdiensten de komende weken nieuw te bieden hebben.

Netflix

 La Casa de Papel 4: Álvaro Morte

Gisteren is het vierde seizoen van La Casa de Papel toegevoegd, samen met de Ed Helms-comedy Coffee & Kareem. Woensdag werden deze titels vooraf gegaan door alle zes de seizoen van Community, die overigens ook nog steeds op Amazon Prime Video te vinden zijn. Je kunt vanaf nu dus kiezen waar je deze geweldige sitcom gaat kijken.

In totaal voegt Netflix deze maand bijna dertig series, of nieuwe seizoenen van bestaande series, toe, waaronder Terrace House: Tokyo 2019-2020 (7 april), The Last Kingdom 3 (26 april), de young adultserie Outer Banks (15 april), het Belgische rechtbankdrama De Twaalf (17 april) en het tweede seizoen van After Life (24 april).

Oudere titels die deze maand Netflix bereiken zijn onder andere de drie vervolgfilms op Jaws, de Molly Ringwald-tienerdrama's Sixteen Candles en The Breakfast Club, Meet Joe Black, The Mummy en The Mummy Returns (allen 10 april), Once Upon a Time in Hollywood (13 april), Ocean's 8 (17 april) en Late Night (27 april). Verder zijn op 1 april de Studio Ghibli-titels Howl's Moving Castle, Ponyo on the Cliff by the Sea, The Wind Rises, When Marnie Was There, Pom Poko, From Up on Poppy Hill en Whisper of the Heart toegevoegd.

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Amazon kwam gisteren met Tales from the Loop, "de eerste televisieserie in de geschiedenis die is gemaakt op basis van digitale schilderijen". De serie is gebaseerd op de veelgeprezen kunst van de Zweedse kunstenaar Simon Stålenhag en Tales from the Loop verkent de stad en de mensen die boven “The Loop” leven. The Loop is een machine die gebouwd is om de mysteries van het universum te ontrafelen en te verkennen, hierdoor worden er dingen mogelijk die voorheen echt sciencefiction waren. In deze fantastische mysterieuze stad worden aangrijpende menselijke verhalen verbeeld die universele emotionele ervaringen laten zien.

De sterren uit de serie zijn Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona, The Town), Paul Schneider (Parks and Recreation), Daniel Zolghadri (Eighth Grade), Duncan Joiner (Waco) en Jonathan Pryce (The Two Popes, Game of Thrones).

Prime Video voegt deze maand ook de eerste vijftien seizoenen van Grey’s Anatomy, alle seizoenen van Private Practice, de eerste veertien seizoenen van Criminal Minds (allen 13 april), seizoenen 6-11 van Jiskefet (10 april), alle seizoenen van Pretty Little Liars (23 april, ook te zien op Netflix), de DC-serie Doom Patrol (24 april, de serie heeft een relatie met de serie Titans, die bij Netflix te zien is) en de film Blinded by the Light (26 april) toe.

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series / HBO

Het tiende seizoen van Curb Your Enthousiasm is, met enige vertraging, eindelijk beschikbaar voor Ziggo-klanten. Verder komt deze maand het vierde seizoen van Insecure (wekelijks vanaf 13 april) en de nieuwe serie I Know This Much Is True (vanaf 28 april), gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Wally Lamb.

Ziggo heeft deze maand ook een eerste eigen serie; Zuidas: "Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van de zaak. De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren", aldus Ziggo in een persbericht. De serie is bedacht door Aaron Rookus en castleden zijn onder andere Annet Malherbe, Mark Rietman en Robert De Hoog. De serie is vanaf 16 april in z'n geheel te zien.

Videoland

Cougar Town: Courteney Cox en Iam Gomez

Zowel Videoland als Ziggo Movies & Series voegen deze maand de zes seizoenen van Cougar Town toe. Bij beide partijen kun je deze serie gaan kijken vanaf maandag. Ook zijn bij Videoland seizoen 9 van Hawaii Five-0 (2 april), seizoen 10 van NCIS: Los Angeles (9 april) en het eerste seizoen van The L Word: Generation Q (13 april) te zien.

Toegevoegde films deze maand zijn onder andere Need for Speed, Bong Joon-Ho's SnowPiercer, Valkyrie, The Girl in the Spider's Web (allen nu te zien), Creed (9 april), While We're Young (12 april) en Pompeii (15 april).

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

Disney breidt het aanbod op Disney+ elke maand langzaam uit met de toevoeging van oude en nieuwe titels. Nieuw deze maand zijn onder andere de DisneyNature documentaires Dolphin Reef en Elephant (beide vanaf gisteren te zien) en de muziekspecial A Celebration of the Music from Coco, over de muziekproductie van de Pixarfilm Coco, met een optreden in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Ook de Disney Channel-film Descendants 3 (19 april) is vanaf deze maand te zien.

Oudere titels die worden toegevoegd zijn onder andere de eerste en derde Night at the Museum-films (vanaf 10 april te zien; de tweede is nu al te zien), Edward Scissorhands, Eddie the Eagle (beide ook 10 april) en X-Men: Dark Phoenix (24 april).

Daarnaast lopen er nog series, zoals Star Wars: The Clone Wars, die deze maand nieuwe afleveringen krijgen.

Apple TV+

Apple voegt op 24 april de nieuwe serie Defending Jacob toe, een nieuwe dramaserie gebaseerd op de New York Times bestseller uit 2012 met in de hoofdrol Chris Evans en met sterren als Michelle Dockery, Jaeden Martell, Cherry Jones, Pablo Schreiber, Betty Gabriel, Sakina Jaffrey en J.K. Simmons.

Ook op 24 april: de documentaire die Spike Jonze maakte over de Beastie Boys. In Beastie Boys Story vertellen bandleden Mike Diamond en Adam Horovitz een intien, persoonlijk verhaal over hun band en 40 jaar vriendschap.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Of heb je nog meer interessante toevoegingen gevonden? Laat het weten in een reactie!