Nieuw te streamen in maart

Het is nog even winter en dus is er nog voldoende excuus om gewoon lekker binnen te blijven en series te bingewatchen. Of films, natuurlijk, dat kies je zelf. Wat hebben de grote streamers deze maand allemaal nieuw in het aanbod?

Netflix

De series Ozark (27 maart) en Elite (13 maart) krijgen deze maand hun derde seizoenen, terwijl van Kingdom (ook 13 maart) het tweede seizoen verschijnt. De nieuwe serie The Letter for the King, gebaseerd op het Nederlandse jeugdboek De brief voor de koning van Tonke Dragt, is de eerste keer dat een Nederlands boek voor Netflix wordt verfilmd. Het eerste seizoen is te zien vanaf 20 maart.

The Letter for the King

Netflix blijft ook nog op wekelijkse basis series van Amerikaanse tv-zenders aanbieden onder het label 'Netflix Original'. Zo gaat vanaf morgen Riverdale seizoen 4 weer verder en sinds vorige week is het laatste seizoen van Better Call Saul te zien (daarvan zijn inmiddels 3 afleveringen beschikbaar, dankzij een dubbele aflevering in de eerste week). De achterstand die Netflix heeft met de DC-serie Black Lightning, waarvan het derde seizoen in oktober van start ging op The CW, wordt vanaf 26 maart ingehaald; dan is er een nieuwe aflevering te zien.

Op filmgebied voegt de streamer vrijdag de misdaadthriller Spenser Confidential, met Mark Wahlberg en Winston Duke, toe en op 20 maart verschijnt de Spaanstalige sci-fi-thriller The Platform. Verder zijn sinds 1 maart klassiekers als Saving Private Ryan, Dumb and Dumber, de twee Matrix-vervolgfilms, Dirty Harry en Spider-Man: Far From Home te zien en daar komen nog bij: Mission: Impossible: Fallout (5 maart), Angel Has Fallen (20 maart) en Django Unchained (31 maart).

Ook is een nieuw seizoen van Suits te zien op 28 maart.

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Heb je Hunters al gezien? De eerste grote tv-productie met Al Pacino sinds... ooit? Die serie is te zien sinds 21 februari.

In maart voegt Amazon de serie Blow the Man Down (20 maart) toe, waarin een door geheimen overspoeld kustplaatsje in Maine te maken krijgt met aangespoelde lijken en onbedoelde doodslag, dat de levens van de twee hoofdpersonages, die net hun moeder hebben verloren en ernstig in de geldproblemen zitten, nog complexer maakt.

De docuserie The Test: A New Era for Australia’s Team (12 maart) vertelt over het nationale cricket-team van Australië. De serie volgt het team in 2018 en 2019.

Op 27 maart is Making the Cut te zien, een programma gepresenteerd door Heidi Klum en Tim Gunn. De serie volgt een groep van twaalf getalenteerde ondernemers en ontwerpers tijdens een fashion-competitie.

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series / HBO

Op 15, maar bij ons 16, maart begint het derde, achtdelige seizoen van Westworld. In de serie over het begin van kunstmatig bewustzijn en de geboorte van een nieuwe vorm van leven op aarde, verlaten de robots het futuristische park 'Westworld' en zoeken zij in dit gloednieuwe seizoen hun weg in de 'echte' wereld.

Westworld S3

De serie The Plot Against America (17 maart) is gebaseerd op een roman van Philip Roth uit 2004. De serie presenteert een alternatieve Amerikaanse geschiedenis waarin Franklin D. Roosevelt wordt verslagen bij de presidentsverkiezingen van 1940 door Charles Lindebergh. Deze xenofobe populist drijft de natie richting het fascisme.

Fans van Larry David die zich verbazen over waarom het tiende seizoen van Curb Your Enthousiasm, dat bij HBO allang bezig is, nog niet bij ons te zien is; dat verschijnt volgende maand, op 1 april.

Videoland

Zowel Videoland als Ziggo voegen deze maand de zes seizoenen van Private Practice toe. Deze zijn sinds maandag bij beide streamers te zien. Videoland heeft zelf verder nog de serie Overspel (13 maart, 3 seizoenen), The Blacklist (14 maart, seizoen 7) en drie seizoenen van Babylon Berlin (19 maart) in de aanbieding.

Er zijn ook films; deze maand kun je kiezen voor Crimson Peak (1 maart), 21 en 22 Jump Street (16 maart), Lucy (7 maart) en een hele reeks James Bondfilms: Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, On Her Majesty’s Secret Service, Diamonds Are Forever, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Moonraker, For Your Eyes Only, Octopussy, A View to a Kill, The Living Daylights, Licence to Kill, GoldenEye, Tomorrow Never Dies en The World Is Not Enough, oftewel de eerste 19 van de in totaal 24 Bondfilms, zijn sinds 2 maart te zien. (Voor wie zich wil voorbereiden op de nieuwe James Bond die in april verschijnt: de Daniel Craig-films - en eentje van Pierce Brosnan - ontbreken op deze lijst. Update: blijkbaar staan die andere films er allang op, dus dan is de collectie compleet.) 

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

Disneys immense catalogus wordt in maart weer langzaam verder opengetrokkken, mogelijk als voorbereiding op de lancering in Groot-Brittannië aan het einde van de maand. Nieuw op de dienst zijn o.a. de films The Sandlot en The Sandlot 2 (6 maart), de Disney Channel series The Proud Family (1 maart) en Amphibia (8 maart, seizoen 1), Bunk'd (20 maart, drie seizoenen) en het zesde seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. (20 maart).

Daarnaast zijn er ook nieuwe originals voor Disney+, zoals de YA-film Star Girl (13 maart), gebaseerd op het boek van Jerry Spinelli, en de eerste afleveringen van Disney Insider (20 maart) en Be Our Chef (27 maart), een kookprogramma met een Disney-tintje.

Bespreek Disney+-tips en nieuws in het Disney+-topic.

Apple TV+

Op TV+ verschijnt op vrijdag een nieuwe aflevering van Oprah's Book Club, waarin Ophrah Winfrey praat met Jeanine Cummins over haar boek American Dirt (Nederlandse titel: Wie Omkijkt), en de eerste aflevering van Amazing Stories, een anthologie-serie geproduceerd door Steven Spielbierg.

The Banker: Nicholas Hoult, Samuel L. Jackson en Anthony Mackie

Op 20 maart verschijnt de TV+ original film The Banker, met Anthony Mackie en Samuel L. Jackson, over een stel bankiers in de jaren 60 die op een slimme manier het racistische establishment omzeilen.

Deel ervaringen en reacties op Apple TV+ in het daarvoor bestemde forumtopic.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie!