Snowboardcrosser Eguibar wint voor eigen publiek, ontknoping wordt spannend

Voor de liefhebbers van de snowboardcross keren we nog even een paar dagen terug in de tijd, want in de Spaanse Sierra Nevada werd de voorlaatste wedstrijd van het World Cup-seizoen gehouden. Na het annuleren van de wedstrijden in Bas Gastein, Feldberg en Secret Garden - allemaal wegens de weersomstandigheden - was het pas de eerste wedstrijd sinds Big White eind januari.

Bij de vrouwen streden World Cup-leidster Michela Moioli en de Tsjechische Eva Samkova om de leiding, die naar Samkova ging. Zij was op weg naar de winst, maar ging ineens onderuit en was gezien. Moioli werd gepasseerd door Chloe Trespeuch en de Française ging er met de winst vandoor. Moioli werd wel tweede, voor haar Australische titelconcurrente Belle Brockhoff, die nu alleen nog kans op de eindwinst maakt als ze de laatste wedstrijd wint én als Moioli daar niet start of zo ongeveer haar slechtste resultaat ooit heeft.

De vrouwenfinale

Lucas Eguibar was de gehele dag met grote afstand de beste bij de mannen en voor eigen publiek ging de Spanjaard er met de winst vandoor, de vierde in zijn carrière - de eerste drie waren allemaal in Veysonnaz, waar zondag de World Cup-finale gehouden wordt. De Oostenrijker Alessandr Hämmerle werd tweede, voor de Duitser Paul Berg en Jakob Dusek uit Oostenrijk, waardoor Hämmerle in de World Cup nipt de leiding overneemt van Lorenzo Sommariva. De Italiaan werd vijfde en die twee gaan in Veysonnaz - in principe - bepalen wie de titel pakt. Glenn de Blois kwam net niet door de kwalificaties heen.

De mannenfinale