KNVB wijst Gözübüyük en Higler aan voor Eredivisie-krakers

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük en Dennis Higler aangesteld voor de twee topwedstrijden van komend weekend in de Eredivisie. De strijd in de Johan Cruijff ArenA tussen koploper Ajax en achtervolger AZ wordt gefloten door Gözübüyük, terwijl Higler naar het Philips Stadion mag voor het duel tussen PSV en Feyenoord.

De wedstrijd in Amsterdam (20.00 uur) is een duel waar de koppositie op het spel staat. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft een voorsprong van drie punten op de bezoekers uit Alkmaar.

Beide ploegen stonden eerder al tegenover elkaar. Het team van Arne Slot ging er toen met de overwinning vandoor door een doelpunt van Myron Boadu (1-0). Eerder op de dag fluit Higler om 14.30 uur voor de aftrap bij het duel tussen PSV en Feyenoord.

De KNVB heeft dinsdag ook bekendgemaakt dat de halve finales van de TOTO KNVB Beker gefloten worden door Björn Kuipers en Jochem Kamphuis.

Op woensdag 4 maart staat de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax onder leiding van Kuipers. Een dag later is Kamphuis de arbiter bij de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda.