Quintana pakt de eindwinst in Haut Var, Bernard wint slotrit

Nairo Quintana heeft na de Tour de la Provence ook de Tour des Alpes-Maritimes et du Var op zijn naam geschreven. In de slotrit op de flanken van de steile Mont Faron verdedigde de Colombiaan met succes. De ritzege ging naar Julien Bernard. Hij maakte deel uit van een vroege kopgroep.

In de slotetappe kon de vroege vlucht zowaar eens vooruit blijven, doordat er gevaarlijke renner bijzat voor het algemeen klassement. Na 13 kilometer vormde zich een kopgroep van twaalf renners met daarbij de latere winnaar Julien Bernard en landgenoot Lars van den Berg.

Vijftien kilometer voor de finish liet Bernard zijn medevluchters achter zich op de voorlaatste beklimming van de dag, de Col du Corps de Garde. De Fransman van Trek-Segafredo vergroote naar de voet van de Mont Faron zijn voorsprong, maar op de steile beklimming wist Nans Peters toch de sprong te maken naar Bernard. Toch ging de winst naar Bernard, de renner van Trek-Segafredo had net wat meer over dan zijn landgenoot Peters. Van den Berg, die deze ronde zijn debuut mocht maken voor Groupama - FDJ, eindigde op een keurige derde plaats.

Quintana kwam op de Mont Faron niet in de problemen. De Colombiaanse klimmer, die dit seizoen een sterke indruk maakt bergop, kwam samen met Romain Bardet en Richie Porte als eerste over de meet van het peloton.

In het algemeen klassement won Quintana met veertig seconden voorsprong op Bardet, die net zoals vorig jaar tweede werd. Porte legde beslag op de derde plaats in dezelfde tijd als Bardet. Pinot, die vorig jaar wist te winnen, kwam ditmaal niet verder dan een zesde plaats in het klassement.