Molano maakt hattrick compleet in Ronde van Colombia

Juan Sebastián Molano heeft zijn derde ritzege in de Ronde van Colombia te pakken. De Colombiaanse sprinter was in vijfde rit opnieuw de snelste in de massasprint. Met nog één etappe te gaan gaat Sergio Higuita aan de leiding.

De vijfde etappe in de Ronde van Colombia was opnieuw gemaakt voor de sprinters. Voordat er gesprint kon worden voor de dagzege moest nog wel 180 kilometer gefietst worden. Acht renners kozen vroeg in de etappe voor het avontuur, maar in de laatste twintig kilometer werd de kopgroep bijgehaald, waardoor de renners zich kon opmaken voor de derde massasprint.

Deceuninck-Quick-Step wilde het dit keer anders doen dan in de andere etappes en op twee kilometer probeerde Bob Jungels samen met Jannik Steimle de sprint te ontlopen. Dat liet UAE Emirates,de ploeg van Molano, echter niet gebeuren en kon er opnieuw gesprint worden voor de dagzege. Alvaro José Hodeg ging de sprint als eerste aan, maar net zoals de andere keren was Molano gewoonweg te snel voor zijn landgenoot. Voor de 25-jarige was het zijn derde ritzege deze ronde.

Zondag staat de koninginnenrit in de Ronde van Colombia op het programma met aankomst op de Alto del Verjón, een klim van 11,5 kilometer.