Ewan sprint naar nieuwe ritzege in Tour Down Under

Caleb Ewan heeft na de tweede rit ook de vierde etappe in de Tour Down Under gewonnen. De snelle Australiër van Lotto Soudal was in de massasprint te snel voor Sam Bennett en Jasper Philipsen. Richie Porte blijft leider de leider in het algemeen klassement.

In het begin van de etappe was het Daryl Impey, de nummer twee in het algemeen klassement, drie bonificatieseconden te pakken in de eerste twee tussensprints van de dag. De winnaar van de laatste twee edities heeft nu nog een achterstand van drie seconden in het algemeen klassement op Richie Porte.

Nadat de tussensprints na veertig kilometer waren gedaan reed er snel daarna een kopgroep van vijf weg. Het vijftal wist meer dan drie minuten voorsprong bij elkaar te fietsen, maar nadat de sprintersploegen zich op kop van het peloton hadden gemeld zakte de voorsprong snel. Op 25 kilometer werden ze alweer ingelopen door het peloton.

De sprinters konden zich gaan opmaken voor een sprint, al was er nog wel dreiging van waaiers. Jumbo-Visma probeerde het heel even om het in waaiers te trekken, maar zagen al snel genoeg dat hun plan niet zou slagen.

Een sprint was onvermijdelijk en daarin deed Deceuninck-Quick Step perfect werk voor Sam Bennett. In de laatste rechte lijn trok Michael Mørkøv de sprint aan voor zijn sprintkopman Bennett, maar in de laatste meters werd hij vlot voorbij gereden door Caleb Ewan, die zijn tweede ritzege van deze ronde won. Bennett moest genoegen nemen met een tweede plaats.