Debutant Haaland maakt direct indruk bij Dortmund

Erling Haaland heeft bij zijn debuut voor Borussia Dortmund direct indruk gemaakt. De Noor, die in de winterstop overkwam RB Salzburg, mocht bij een 3-1 achterstand tegen Augsburg invallen. Binnen twintig minuten had de Noor al drie doelpunten gemaakt en zo won Borussia Dortmund alsnog met 5-3 van Augsburg.

Haaland kwam in de 56ste minuut in het veld voor Lukasz Pisczek. Amper drie minuten later was het al raak voor de 19-jarige Noor. Jadon Sancho, dat andere 19-jarige talent van Dortmund, maakte de 3-3, waarna Haaland de 4-3 op een presenteerblaadje kreeg van Thorgan Hazard.

In de 79ste minuut maakte Haaland zijn derde treffer voor Borussia Dortmund. Met zijn hattrick treedt Haaland in de voetsporen van Pierre-Emerick Aubameyang (tegenwoordig van Arsenal) die bij zijn Bundesliga-debuut voor Dortmund in 2013 ook drie keer scoorde. Aubamyang deed dat toevallig ook tegen Augsburg.