Biatleet Fourcade pakt 3e zege op rij, Frans 1-2'tje

In het Duitse Ruhpolding heeft biatleet Martin Fourcade zijn derde opeenvolgende overwinning in de World Cup te pakken. De Fransman was de beste op de sprint, hoewel het lange tijd vrij spannend was.

Quentin Fillon Maillet, misschien wel dé opvolger van Fourcade, noteerde met tien treffers de snelste tijd, maar de grootmeester dook met eveneens tien rake schoten drie seconden onder zijn tijd door. De aanvallen kwamen vervolgens van alle kanten, maar de gevaarlijkste mannen gingen bij het staand schieten de fout in.

Zowel de Fransman Simon Desthieux als de Noor Vetle Sjåstad Christiansen waren erg snel onderweg, maar met een staande misser kwamen ze 23 en 22 seconden tekort - min of meer de tijd die een strafronde kost. Benedikt Doll profiteerde daar nog van: de Duitser schoot tien keer raak en op twaalf seconden van Fourcade eindigde hij als derde.

De Fransen waren sowieso weer lekker op dreef, want met Fourcade en Fillon Maillet op één en twee en Desthieux op vijf was het nog niet gedaan: Fabien Claude evenaarde de tijd van Desthieux en deelde plek vijf dus, Emilien Jacquelin werd twaalfde en Antonin Guigonnat dertiende. De Belgen deden het ook lekker: Thierry Langer werd keurig 29e met tien treffers, Florent Claude werd met één misser netjes 34e.