'Turkije is geen vakantieland, maar dictatuur'

Zaterdag 18 januari houdt de Koerdische Volksstichting Rotterdam (KVR) op het Utrechtse Jaarbeursplein een protestactie tijdens de jaarlijkse Vakantiebeurs. Zij protesteren tegen de aanwezigheid van Turkije als vakantieland op de beurs.

Turkije is volgens de KVR namelijk helemaal geen vakantieland en als ondertitel van hun flyer staat dan ook: ‘laat je vakantiegeld geen steun zijn voor bloedvergieten en onderdrukking’. Vele Koerden die mede hebben geholpen IS te verslaan en een democratische regio in Noord-Syrië hadden opgebouwd, worden nu weer opgejaagd en moeten vluchten voor gruweldaden van 'Turkse jihadistische bendes'.

De KVR vindt dat Turkije 'een land is dat in handen van een gewelddadig regime elke kritische stem monddood maakt’. De demonstratie staat rond 13.00 uur gepland en is volgens gemeentewoordvoerder Emine Osanmaz goedgekeurd door de gemeente: "Demonstreren is een belangrijk grondrecht."

De Vakantiebeurs laat weten niet op de hoogte te zijn van enig protest, maar gaat op onderzoek uit. Wel willen ze mededelen dat zij zich niet willen mengen in enige politieke discussie.