Biatleet B ongenaakbaar in Hochfilzen

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft met enige overmacht de achtervolgign gewonnen tijdens de World Cup in het Oostenrijkse Hochfilzen. De Noor schoot twintig van de twintig keer raak en was onaantastbaar.

Johannes Thingnes Bø mocht na zijn zege in de sprint als eerste starten en begon met foutloos schieten, terwijl een langgerekte groep op een halve minuut volgde - een situatie die na de tweede schietbeurt eigenlijk nog hetzelfde was.

De derde schietbeurt zorgde voor wat kleine veranderingen: Bø schoot in ziedend tempo alles raak, maar daarachter dunde de groep uit. Alexander Loginov, Lukas Hofer en Matvey Eliseev volgden tussen 40-45 seconden van de leider, Jakov Fak, Simon Desthieux en Emilien Jacquelin bleven nog binnen een minuut.

Bø bevestigde zijn zege met een vierde perfecte schietbeurt, daarachter was het nog spannend. Loginov bleef ook foutloos, Hofer (twee missers) en Eliseev (één) deden dat niet en dus was plek twee in principe ook vergeven. De foutloze Fak dook vervolgens samen met Desthieux (één misser) en Jacquelin (nul) de slotronde in, strijdend om plek drie.

In die slotronde wist Fak goed bij de Fransen te blijven, maar Jacquelin schudde de twee in de laatste meters net los en pakte de derde plek, zijn eerste World Cup-podium. Fak eindigde nét als vierde, voor Desthieux.