FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 december 2019

Darin Young maakt einde aan dartscarrière Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is klaar als professioneel darter. Hij werd in de eerste ronde van wereldkampioenschap darts van de PDC uitgeschakeld door Darin Young. Het werd 3-1 in sets. 

Young mocht aan de partij beginnen en kwam op 2-1, al waren er kansen op een break voor Van Barneveld. De Hagenees kon echter de dubbel niet vinden, iets wat een leg later ook een probleem was. Hij miste in totaal tien kansen op de dubbel in de eerste set. Young profiteerde uiteindelijk en pakte de eerste set.

Young kon er weinig van in de tweede set. Van Barneveld was nu wel goed bij de les en had slechts vier kansen nodig om drie finishes te gooien. Hij trok met 3-0 de stand gelijk. In set drie kan Van Barneveld weinig uitrichten tegen Young. Alle legs gaan met de darts mee, waardoor Van Barneveld tegen een 2-1 achterstand aan keek. 

In set vier opende Young met een break van 160. Van Barneveld kon via 72 terugbreaken, maar gooide dat niet uit. Young kwam op één leg van de winst. Met een 92-finish werd het 2-1. De Hagenaar profiteerde van een baggerleg van zijn tegenstander en kwam terug tot 2-2. Barney kreeg kansen om de vierde set te winnen. Hij faalde op dubbel negen. Young stapte in en gooide wel raak. De professionele dartscarriére van Raymond van Barneveld zit er daarmee op. Darin Young treft in de volgende ronde Jeffrey de Zwaan. 

Qua gemiddelde was het 96 om 87 in het voordeel van Van Barneveld. Hij miste echter veel te veel dubbels om aanspraak te mogen maken op de zege.

Raymond van Barneveld is klaar met zijn dartcarrière. (PRO SHOTS/Michael Bulder)
Raymond van Barneveld is klaar met zijn dartcarrière. (PRO SHOTS/Michael Bulder)

Uitslag FC Twente - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met 0-3 gewonnen. Voor de Arnhemmers was dit de eerste zege in zes wedstrijden. In de eerste helft had de thuisclub het betere van het spel maar kwam niet tot scoren. Vlak na rust was het Linssen met de openingstreffer voor Vitesse. Tien minuten later verdubbelde Dicko de voorsprong. De derde treffer was opnieuw voor clubtopscorer Linssen.

FC Twente

0 - 3

Vitesse

     51' Linssen
 61' Dicko
 72' Linssen
 
 Gele kaart: Nakamura, (FC Twente), Clark, Honda, (Vitesse)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 26.500
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Pleguezuelo
O. Busquets
Schenk (Bijen/42)
Verdonk
Selahi
Brama
Espinosa
Cantalapiedra
Vuckic (Berggreen/75)
Nakamura (Zekhnini/39)
  Pasveer
Lelieveld
Doekhi
Obispo
Clark
Foor
Honda
Vroegh (Oukili/76)
Dicko (Tannane/68)
Matavz (Buitink/80)
Linssen

The Critical Drinker: trailer Ghostbusters Afterlife

Natuurlijk kijken wij als Fok!kers voor filmreviews in de eerste plaats naar onze eigen mensen van de filmredactie. Zoals ook voor 'Ghostbusters Afterlife' geldt; een prima review weer door Breuls. Met reviews van hen kunnen we ons op de hoogte stellen van alle 'ins-and-outs' die de nieuwe film ons te bieden heeft en vooral: is het om aan te gluren!

Iets geheel anders zijn de reviews van 'The Critical Drinker': een (overigens echte) Schot die trailers van nieuwe films vaker door leeggedronken drankglazen, maar eerder nog leeggedronken flessen, becommentarieert. Dit op een zodanig zure en sarcastische wijze dat het je eigenlijk niet meer uitmaakt over wat voor soort film hij het heeft; zijn filmpjes zijn altijd hilarisch! Vooral de 'Hollywood elite' en sneeuwvlokjes/sjw's moeten het ontgelden bij hem en dat is, voor mij althans, natuurlijk helemaal een extra plus!

Hieronder zijn kijk op de trailer van de nieuwe 'Ghostbuster Afterlife'-film. Dat hij het dus niet zo heeft op de 'safe space snowflakes' komt daarin naar voren als hij 'Ghostbusters 2016', die pro-feministische draak van een film, die niet eens de naam van de Ghostbusters zou mogen dragen, er ook even bij betrekt. Ander 'pijnpunt' voor The Critical Drinker is de Star Wars-saga en de richting die deze heeft ingeslagen bij de laatste serie. Maar goed, kijk verder zelf maar. En om dan maar af te sluiten met de punchline van 'The Critical Drinker':  "That's all I have for today. Go away now!"

Uitslag Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Sjors Ultee sleepte onder aanvoering van sterspeler Mark Diemers een verdiende 3-2 overwinning uit het vuur tegen RKC Waalwijk, dat steeds dieper in de problemen raakt. De Noord-Brabanders staan met slechts acht punten onderaan in de Eredivisie. Fortuna verlaat de degradatiezone en stijgt naar de dertiende plaats.

Al na acht minuten kon RKC juichen, toen Hans Mulder uit een hoekschop van Clint Leemans raak kopte: 0-1. Vijf minuten later maakte Mark Diemers er alweer 1-1 van. De nummer tien van Fortuna leek de bal met links voor te willen geven, maar verraste alles en iedereen toen de bal ineens in het doel plofte. Dom balverlies van de Limburgers zorgde ervoor dat RKC na een half uur opnieuw op voorsprong kwam. Leemans pikte op en legde de bal met links fraai in de verre hoek: 1-2.

Vlak voor rust kwam Fortuna opnieuw terug, ditmaal middels een merkwaardig doelpunt. Doelman Etienne Vaessen redde eerst op de inzet van Amadou Ciss, waarna de Senegalees in de rebound de bal teruglegde op Vitalie Damascan, die wél doeltreffend uithaalde: 2-2. Een klein kwartier op weg in de tweede helft leidde die combinatie wederom tot een goal voor de thuisploeg. Ciss zette vanaf rechts voor, waarna Damascan met een zweefduik het net vond: 3-2.

Fortuna bleef daarna de bovenliggende partij en had de wedstrijd in de 71ste minuut in het slot moeten gooien. Diemers zette Alejandro Carbonell prachtig vrij voor Vaessen, maar de invaller verprutste de kans door over te schieten. Ook Bassala Sambou had een grote kans; de aanvaller van Fortuna raakte echter de paal. Darren Maatsen van RKC liet zich in de slotfase provoceren en kreeg rood vanwege natrappen. De Waalwijkers werden met tien man nog wel gevaarlijk: Mario Bilate zag zijn harde schot gepakt worden door doelman Alexei Coselev, terwijl Anas Tahiri van dichtbij over mikte.

Fortuna Sittard

3 - 2

RKC Waalwijk

 13' Diemers
 45' Damascan
 58' Damascan
   8' H.Mulder
 31' Leemans
 
 Gele kaart: Diemers, Angha, Passlack, Carbonell, (Fortuna Sittard), H.Mulder, Vaessen, Delcroix, (RKC Waalwijk)
 Rode kaart: , Maatsen (83) (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 8.391
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Essers
Ninaj
Angha
Cox
Passlack
Tekie (Carbonell/ 46)
Smeets
Ciss (Dammers/90)
Damascan (Sambou/77)
Diemers
  Vaessen
Sporkslede
H.Mulder
Delcroix
Bakari (v.Weert/85)
Rienstra (Tahiri/89)
Spierings
Leemans
Maatsen
Bilate
Sow (Daneels/73)


Fortuna Sittard-speler Felix Passlack in duel met RKC Waalwijk-speler Clint Leemans (Pro Shots / Marcel van Dorst)

Snowboardcrosser Hämmerle wint voor eigen publiek bij World Cup-opening

In het Oostenrijkse Montafon is het World Cup-seizoen voor de snowboardcrossers geopend. Nederlands succes bleef helaas uit: Glenn de Blois kwam in de kwalificatie enkele tienden van een seconde tekort om zich voor de knockoutfase te plaatsen.

In de finale bij de mannen nam Alessandro Hämmerle al snel de leiding en de lokale held stond die geen moment meer af. Achter de Oostenrijker, die zijn achtste zege pakte, kwam de Australiër Cameron Bolton nipt als tweede over de streep, voor de Italiaan Omar Visintin en de Spanjaard Lucas Eguibar.

Bij de vrouwen ging de Tsjechische topfavoriete Eva Samkova er alweer voor de veertiende keer met de zege vandoor. Ze moest flink knokken met de Italiaanse Michela Moioli, die Samkova vorig jaar opvolgde als olympisch kampioene, maar slaagde erin om te winnen. De na ruim anderhalf jaar van blessureleed teruggekeerde Australische Belle Brockhoff troefde de Britse Charlotte Bankes af in de strijd om plek drie.

Uitslag VVV - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de onderste regionen van de Eredivisie. Op bezoek bij directe concurrent VVV-Venlo zegevierde het team van trainer John Stegeman verdiend met 1-2. PEC is VVV door de zege gepasseerd op de ranglijst en staat nu met zestien punten uit zeventien competitiewedstrijden voorlopige veertiende in de Eredivisie. VVV is met vijftien punten na evenveel duels terug te vinden op een zestiende plaats.

VVV won zijn twee laatste wedstrijden op eigen veld en verkocht tussendoor zijn huid duur op bezoek bij AZ (1-0 nederlaag). Het elftal van interim-trainer Jay Driessen leek zodoende met vertrouwen te kunnen beginnen aan het thuisduel met PEC, maar daar was op het veld maar weinig van te zien. PEC was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij in De Koel en wist al in de elfde minuut de score te openen. Kenneth Paal vond vanaf een meter of achttien schitterend de bovenhoek, nadat Lennart Thy de bal had klaargelegd: 0-1.

Kort erna was Mike van Duinen dicht bij een tweede doelpunt voor PEC, maar hij miste een kopkans. De 0-2 kwam er na 24 minuten voetballen alsnog. Thomas Lam wist van achteruit Pelle Clement te bereiken met een mooie pass, waarna de middenvelder oog in oog met doelman Thorsten Kirschbaum geen fout maakte. Erger leed in de eerste helft bleef een armzalig VVV bespaard, doordat de lat op slag van rust een doelpunt van Vito van Crooy in de weg zat.

VVV probeerde na rust iets te forceren, maar de eerste grote kans van de tweede helft was na een uur spelen weer voor PEC: Gustavo Hamer schoot na een combinatie met Thy op de vuisten van Kirschbaum. Kort erna verrichten Michael Zetterer en opnieuw Kirschbaum goede reddingen aan weerszijden, waardoor de tussenstand onveranderd bleef. Halverwege de tweede helft kreeg PEC wéér een reuzenkans: Thy trof de lat na een voorzet vanaf de linkerflank van Van Duinen.

De wedstrijd leek daarna dood te bloeden. PEC leek het wel welletjes te vinden, terwijl VVV machteloos oogde. Driessen wisselde in de 74ste minuut opportunistisch met het inbrengen van de zeventienjarige Aaron Bastiaans en dat bleek een gouden greep van de VVV-trainer. Amper vijf minuten na zijn debuut in het betaald voetbal liep Bastiaans op aangeven van Jerome Sinclair namelijk de aansluitingstreffer tegen de touwen. Een zenuwslopende slotfase volgde, maar daarin bleef de gelijkmaker uiteindelijk uit, mede doordat Zetterer nog knap redde op een inzet van Stan van Dijck.

VVV-Venlo

1 - 2

PEC Zwolle

 77' Bastiaans    11' Paal
 24' Clement
 
 Gele kaart: , Paal, Hamer, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 6.681
Arbiter: Nagtegaal
 
Opstelling:   Opstelling:
Kirschbaum
Pachonik
Röseler
Kum
R.Janssen (v.Dijck/83)
Linthorst
Opoku
v.Ooijen
Sinclair
Soriano (Bastiaans/74)
Wright (Yeboah/46)
  Zetterer
Hamer
Lachman
Lam
Paal
Dekker (Kersten/81)
Clement
Huiberts
v.Crooy (v.Wermeskerken/88)
Thy
v.Duinen (Johnsen/68)

Biljarter Jaspers wint wereldbeker driebanden

Dick Jaspers heeft de wereldbeker driebanden gewonnen. Voor de Brabander is dit zijn zesde eindzege uit zijn carrière.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd in Sharm-El-Sheikh stond Jaspers vierde in het klassement. Door het bereiken van de finale in de Egyptische badplaats scoorde hij voldoende punten voor het winnen van de wereldbeker. In de finale verloor hij van de Italiaan Marco Zanetti: 29-40.

Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen eindigden het duel met 10 man. Groningen-verdediger Zeefuik kreeg na ingrijpen van de VAR zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd werd ook Beugelsdijk van het veld gestuurd na een tweede gele kaart.

ADO Den Haag

1 - 1

FC Groningen

 42' Necid    20' Gudmundsson
 
 Gele kaart: Malone, Beugelsdijk, (ADO Den Haag), Memisevic, Zeefuik, (FC Groningen)
 Rode kaart: Beugelsdijk (90+3/2xg) (ADO Den Haag), Zeefuik (45+1/2xg) (FC Groningen)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Koopmans
v.Ewijk (Hooi/60)
Beugelsdijk
Pinas
Meijers
Malone
Bakker
Immers
Goossens (Haye/86)
Necid
Falkenburg
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Warmerdam
Hrustic
Matusiwa
Lundqvist (Itakura/90)
Gudmundsson (El Hankouri/74)
Sierhuis
Asoro

Harde crashes en Colombiaanse stunt op keirin in World Cup

Baanwielrenner Kevin Quintero heeft tijdens de World Cup in het Australische Cambridge voor een fikse stunt gezorgd. De Colombiaan schreef de keirin op zijn naam door in de finale de Australiër Matthew Glaetzer nét te verslaan. De Tsjech Tomas Babek eindigde als derde en verder finishte alleen de Brit Jack Carlin.

Er werd flink gevallen in Cambridge, waar onder meer de Maleisische wereldtopper Azizul Awang in de eerste ronde hard tegen de baan smakte. Hij kon wel weglopen, maar kwam niet meer in actie in de herkansingen. In de halve finales klapte de dit seizoen zo verrassende Thai Jai Angsuthasawit met 75 kilometer per uur onderuit, maar hij kon in de kleine finale nog naar een knappe tweede plek sprinten. In de finale ging de Rus Denis Dmitriev onderuit, waarbij hij Kwesi Browne uit Trinidad & Tobago meenam.

Bij de vrouwen stond de individuele sprint op het programma en die ging zoals eigenlijk al het hele seizoen naar Lee Wai Sze. De wereldkampioene uit Hong Kong had in de finale genoeg aan twee heats om thuisfavoriete Stephanie Morton te verslaan. De Russische Europees kampioene Anastasiia Voinova, die in de halve eindstrijd klop kreeg van Lee, pakte dankzij twee zeges op de Colombiaanse Marta Bayona de derde plek.

De Nieuw-Zeelander Aaron Gate kwam in het omnium als beste uit de bus. Hij begon met plek twee op de scratch en winst op de tempokoers, waarna hij er in de afvalrace vroegtijdig uit vloog. In de puntenkoers begon Gate erg sterk en met een ronde voorsprong aan het einde pakte hij de winst, voor de Duitser Roger Kluge en de Japanner Eiya Hashimoto, die als leider aan de puntenkoers begon.

De Australische vrouwen op de koppelkoers hadden het veld de hele koers in de hand: Georgia Baker en Annette Edmondson pakten tot de slotsprint in élke sprint punten en kwamen zo niet meer in gevaar. Clara Copponi en Marie le Net uit Frankrijk wonnen de eindsprint en pakten de tweede plek, voor het Amerikaanse duo Kendall Ryan/Christina Birch.

Meer kinderen in situatie Daniel Buter

De situatie van de 19-jarige Daniel Buter, die ondanks dat hij zijn hele leven in Amsterdam-Noord woont dreigde te worden uitgezet, staat niet op zichzelf. Dat zegt zijn advocaat, Margje Terpstra. "Dit moeten we voorkomen", aldus Don Ceder (ChristenUnie).

Het waren roerige weken voor Daniel, die op 6 december na flinke ophef in het land de vreemdelingendetentie in Rotterdam mocht verlaten. "Het gaat nu niet heel goed", geeft Terpstra toe als haar gevraagd wordt naar hoe het nu is met Daniel. "In het begin was er vooral blijdschap dat hij vrij was. Maar nu moet hij ook nog verwerken wat er allemaal is gebeurd. En vier weken vastzitten is niet niks."

Tientallen kinderen
Maar Daniel is dus niet de enige die zich in deze situatie bevindt, zegt zijn advocaat. Volgens Terpstra zijn er vermoedelijk tientallen kinderen die in dezelfde situatie zitten. "Er is heel veel onbekendheid bij ouders en verzorgers over de vreemdelingenwet, wat je wel en niet kunt aanvragen voor een kind. En het is ook heel complex. Dus ook als je informatie vraagt bij de immigratiedienst, krijg je niet altijd de juiste informatie."

"We hebben een voorstel basisvoorzieningen voor ongedocumenteerde jongeren ingediend", antwoordt gemeenteraadslid Ceder op de vraag wat de gemeente kan doen voor kinderen in dit soort situaties. "Dat voorstel is ook aangenomen. Daarin hebben wij het college opgedragen om onder andere een informatiepunt op te zetten waar ongedocumenteerde ouders, maar ook kinderen naartoe kunnen gaan."

'Het zijn en blijven Amsterdammers'
Ceder groeide zelf op in Amsterdam-Zuidoost, een stadsdeel met veel buitenlandse gemeenschappen. Ook bij hem op school zaten destijds ongedocumenteerde kinderen. "Ik denk dat het belangrijk is om in kaart te brengen hoe groot de groep is om situaties zoals die met Daniel te voorkomen. En dat ook de gemeente haar verantwoordelijkheid pakt en niet gewoon belt naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst, maar toch ook wil kijken: wat willen betekenen voor deze grote groep, want ze zijn en blijven Amsterdammers."

Malafide 'klusjesmannen' aangehouden in hotel Badhoevedorp

De politie heeft vier Ierse 'klusjesmannen' aangehouden in een hotel in Badhoevedorp, die ervan verdacht worden mensen voor 400.000 euro te hebben opgelicht. Er wordt al langer gezocht naar leden van de groep malafide oplichters, die al zo'n tien jaar actief zijn in Nederland.

Bij de aanhouding werden onder andere klusspullen, geld, telefoons, simkaarten en nep-folders in beslag genomen. De mannen, die ook wel bekendstaan als de 'Irish Travellers', lichten vooral ouderen op. Ze doen dit door bij hen aan te bellen en ze ervan te overtuigen dat er problemen in huis zijn. Zo werd een 74-jarige man uit Amsterdam-West voor 20.000 euro opgelicht nadat de klusjesmannen beweerden dat hij een lekkage had.

Waterpistool
De oplichters gaan zeer geraffineerd te werk. Ze vragen een voorschot om de juiste materialen te kunnen aanschaffen, dat in contanten betaald moet worden. Dit kan oplopen tot duizenden euro's. Als het voorschot betaald is verdwijnen de mannen meestal met de noorderzon. In een aantal gevallen zouden ze de muur hebben natgespoten met een waterpistool om de bewoner te wijzen op een 'lekkage'.

In mei 2018 werden ook al vijf leden van de Irish Travellers aangehouden. De politie waarschuwde al eerder voor de groep. "Als u op straat of bij uw woning in het Engels wordt aangesproken, ga dan niet in op de voorstellen die de mannen doen. Vertrouwt u de situatie niet of ziet u dergelijke personen in de wijk, neem dan contact op met de politie."

Akkoord over nieuwe cao ziekenhuispersoneel

Na maanden van onderhandelen en actievoeren ligt er dan eindelijk een akkoord over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. Vakbond FNV laat weten dat personeel in twee jaar tijd een loonsverhoging van acht procent krijgt.

Dat meldt de NOS. Per 1 januari krijgt het personeel er vijf procent bij, op 1 januari 2021 nog eens drie procent. Ook krijgen ze een eenmalige uitkering van 1200 euro. Bovendien gaan de salarissen voor leerlingen en stagiairs in de zorg omhoog en wordt de vergoeding voor onregelmatige werktijden hoger.

Protestmars en staking
Het akkoord volgt op maanden van actie. Vorige maand draaide AT5 nog een werkdag mee met ergotherapeute Sophie Hiemstra van Reade en verpleegkundige Terry Oosterga van het BovenIJ ziekenhuis. "Je zorgt voor mensen op het kwetsbaarste moment in hun leven, dat is heel belangrijk maar ook zwaar, dus dat moet gewoon goed betaald worden. Wij zorgen voor je vader, moeder, je kind, waarom zou je die minder betalen dan de mensen die op je geld letten?", zei Hiemstra toen.

Ook werd er vorige maand een protestmars gelopen door medewerkers van het OLVG Ooist, het OLVG West en het BovenIJ-ziekenhuis en was er voor het eerst een landelijke staking van ziekenhuispersoneel.

De gesprekken over de nieuwe cao duurden tot diep in de nacht. Wel moet het akkoord nog worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden. "De ziekenhuismedewerkers die maandenlang actie hebben gevoerd voor deze cao, moeten zich kunnen vinden in het eindresultaat voordat wij onze handtekening onder dit zwaar bevochten akkoord kunnen zetten", zegt FNV-onderhandelaar Elise Merlijn tegen de NOS.

Halsema over uitstel nieuw vuurwerkbeleid Amsterdam: 'We kregen het gewoon niet rond'

In Amsterdam alleen een paar specifieke zones waar vuurwerk mag worden afgestoken. Het idee was dat ze er komende jaarwisseling al zouden komen, maar dat wordt toch pas een jaar later. Burgemeester Halsema legt in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester uit waarom het nieuwe beleid toch met een jaar is uitgesteld. 

"We kregen het gewoon niet rond in handhaving en voorbereiding", zegt de burgemeester. "Dus we dachten: we kijken het nog een jaar aan. Waarschijnlijk gaan we er volgend jaar wel toe over. We hebben nu het aantal gebieden waar het niet meer mag uitgebreid. Het mag niet in parken, rond ziekenhuizen en instellingen waar dieren verblijven."

Met de handhaving is direct een van de hoofdredenen voor het uitstel van het nieuwe beleid genoemd. "Wij kampen zoals bekend met enorme tekorten bij de politie, bij handhaving. Dus de vraag is of je dat, als je in een keer de omslag maakt, kan handhaven. En als je nieuw beleid introduceert, moet dat geloofwaardig zijn. Dus bouwen we het wat rustiger op."

Toch is niet alleen de beperkte capaciteit bij politie en handhaving oorzaak van het uitstel van het beleid. "Wij moesten het ook voldoende voorbereiden en het moest ambtelijk voldoende voorbereid worden en dat was gewoon nog niet gereed."

Ook komt de kerstboomverbranding in Floradorp in Amsterdam-Noord aan de orde. "Ons eigen volksfestijn", zoals de burgemeester het noemt. "Daar ga ik zelf kijken dit jaar en daar heb ik ook echt zin in. Je ziet dat de bewoners van Floradorp dat zelf ongelooflijk goed onder controle hebben en tot nu toe ook heel goed overleggen met het stadsdeel om te zorgen dat dat niet uit de klauwen loopt."

Voor taferelen zoals in het Haagse Duindorp, waar onrust ontstond nadat het traditionele vreugdevuur werd afgeschaft, hoeven de Noorderlingen dan ook niet bang te zijn. "Wat mij betreft niet. Want je kan je heel goed voorstellen dat, als je alleen nog maar een paar plekken hebt waar je wel vuurwerk mag afsteken, dit er daar een van is."    

Bayern München vernedert Klaassen; Bayer en Bosz lopen rood aan

De Nord-Süd-Klassiker is zaterdag ruimschoots in het voordeel van Bayern München uitgevallen. Het team van Hansi Flick scoorde liefst zes keer tegen Werder Bremen, mede dankzij een hattrick van de onnavolgbare Philippe Coutinho, en neemt voorlopig een vierde stek in de Bundesliga in. Borussia Dortmund won tegelijkertijd van FSV Mainz 05 en blijft twee punten boven de titelverdediger staan. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz leed een dure nederlaag bij laagvlieger 1. FC Köln.

Bayern München - Werder Bremen 6-1
Het eerste bedrijf leek in het voordeel van het team van Florian Kohfeldt te eindigen, dankzij een heerlijke countertreffer in de 24e minuut. Milot Rashica ontving de bal van Davy Klaassen en na een rush waarbij Jerome Boateng niet kon ingrijpen schoot hij de bal fraai en hard achter Manuel Neuer: 0-1. Twee late treffers van Bayern zorgden echter voor de ommekeer. Eén minuut voor rust werkte Philippe Coutinho van dichtbij een pass van Joshua Kimmich tegen de touwen en in de extra tijd werkte Robert Lewandowski van dichtbij een pass van Coutinho achter de goed keepende Jiri Pavlenka: 2-1.

Met een voorsprong op zak zocht Bayern, met Ivan Perisic in de ploeg voor Boateng, na de onderbreking naar een derde doelpunt. Pavlenka kon vlak na de pauze nog een inzet van Coutinho keren, maar na ruim een uur spelen was het wél raak. Na een precieze bal van David Alaba werkte Coutinho met een heerlijke boogbal over Pavlenka en via de onderkant van de lat de 3-1 tegen de netten. Het was het begin van een afstraffing voor de Noord-Duitsers, die met zes tegengoals uit de Allianz Arena vertrokken dankzij een tweede treffer van Lewandowski, een doelpunt van invaller Thomas Müller en de 6-1 van Coutinho, die daarmee zijn hattrick completeerde.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2-0
Het team van Bosz had in de eerste helft veel balbezit en lange tijd de controle over het duel, maar de Keulenaren verdedigden goed en kwamen er met snelle en gevaarlijke counters goed uit. Daardoor ontstond in het Rhein Energie Stadion uiteindelijk een open duel waarin Bayer het in offensief opzicht aan creativiteit ontbrak, daar Timo Horn geen enkele keer in actie hoefde te komen. Collega Lukas Hradecky daarentegen werd wel aan het werk gezet en dat baarde Bosz zichtbaar zorgen.

In de tweede helft speelde Bayer beter voetbal en werd er gerichter naar het doel van Horn gezocht. De tweede gele kaart voor Aleksandar Dragovic voor een overtreding van achteren op Jhon Córdoba na ruim een uur spelen was dan ook een hard gelag. Het was vervolgens de thuisploeg die het spel dicteerde en na 72 minuten aan de leiding ging via Córdoba. Vijf minuten later mocht ook Leon Bailey inrukken: hij kreeg een rode kaart toen hij té handtastelijk was richting Kingsley Ehizibue. De riante overtalsituatie bood FC Köln de kans om het duel in het slot te gooien: na een vrije trap kopte Sebastiaan Bornauw van dichtbij de 2-0 binnen.

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0-4
In een eerste helft waarin de toch wel rare beslissingen van de scheidsrechter centraal stonden, liet de thuisploeg in de eerste vijf minuten goed voetbal zien. Daarna was het Borussia Dortmund dat de klok sloeg en had het duel zelfs voor rust al beslist kunnen worden. Marco Reus en Nico Schulz sprongen echter slordig met de kansen om en uiteindelijk verscheen alleen een rake knal van de aanvaller vanaf een meter of achttien in de 32e minuut op het scorebord: 0-1. Arbiter Benjamin Cortus en de VAR zagen een handsbal van Jeremiah St. Juste én een overtreding op Reus over het hoofd, waardoor het duel in Mainz na een helft toch nog alle kanten op kon.

In de tweede helft trok het team van Lucien Favre het duel naar zich toe. Bij de 0-2 spande Mainz, met Jean-Paul Boëtius als basiskracht in het veld, zich ogenschijnlijk amper in. Dan-Axel Zagadou kreeg de bal op dertig meter van zijn doel, rukte samen met nog vier teamgenoten op (tegen slechts een speler van Mainz) en gaf de bal op het juiste moment op Sancho. Drie minuten later resulteerde ook de volgende counter van BVB in een doelpunt: op aangeven van Reus kon de vrijstaande Thorgan Hazard vanaf een meter of achttien voor de 0-3 zorgen. De paal stond een tweede goal van Sancho in de weg, maar zes minuten voor tijd schoot Schulz alsnog binnen: 0-4.

Hertha BSC - SC Freiburg 1-0
De eerste helft in Berlijn was het aanzien amper waard. Davie Selke kreeg acht minuten voor rust de beste kans in de wedstrijd tot dan toe, maar de spits van Hertha schoot in kansrijke positie naast. Verder gebeurde er in de eerste 45 minuten weinig voor beide doelen, waardoor er halverwege een doelpuntloze stand op het scorebord stond. Kort na de onderbreking bewees Selke alsnog zijn waarde voor Hertha. Hij speelde Vladimir Darida vrij met een goede kaats, waarna de middenvelder van grote afstand schitterend raak schoot: 1-0. Javairô Dilrosun was bij Hertha in de basis begonnen, maar de Nederlandse aanvaller wist het verschil niet te maken en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door trainer Jürgen Klinsmann. Karim Rekik maakte de negentig wel vol bij de thuisploeg en stapte uiteindelijk met een tevreden gevoel van het veld.

SC Paderborn - Union Berlin 1-1
De wedstrijd in Paderborn werd na zeven minuten spelen opengebroken door Marcus Ingvartsen. De Deense spits van Union Berlin vond vanaf een meter of achttien zeer fraai de bovenhoek, nadat hij de bal met enig fortuin voor de voeten had gekregen. De thuisploeg toonde daarna echter karakter en wist nog in de eerste helft op gelijke hoogte te komen via Kai Pröger, die bij de tweede paal kon scoren na een voorzet van Klaus Gjasula. In de tweede helft werd Sheraldo Becker bij Union Berlin nog ingebracht om een winnende treffer te forceren, maar verder dan een bal op de paal van Fliorian Hubner kwam het bezoek niet meer.

Zegereeks Leicester City ten einde; Chelsea lijdt tweede nederlaag op rij

Een geslaagde dag voor Liverpool in de Premier League. Enkele uren na de 2-0 zege van de koploper op Watford (2-0) liet zowel Leicester City als Chelsea punten liggen. Het team van Brendan Rodgers kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Norwich City, na acht competitiezeges op rij, en ziet de achterstand op de lijstaanvoerder tot tien punten oplopen. Chelsea ging een week na de nederlaag tegen Everton wederom onderuit, dit keer in eigen huis tegen Bournemouth. De Londenaren hebben nu exact twintig punten minder dan Liverpool.

Leicester City - Norwich City 1-1
De eerste grote kans van de wedstrijd was na ongeveer een kwartier spelen voor Leicester City. Youri Tielemans beproefde zijn geluk vanbuiten het strafschopgebied, maar het schot van de Belgische middenvelder belandde via de vingertoppen van Tim Krul uiteindelijk op de paal. Kort erna miste Teemu Pukki aan de overzijde een uitstekende kans, alvorens de Finse aanvaller Norwich City rond het halfuur daadwerkelijk op een verrassende voorsprong zette. Pukki werd in de diepte gevonden door Emiliano Buendía en schoot uiteindelijk raak in de verre hoek: 0-1.

De voorsprong van Norwich City hield echter niet lang stand, want Leicester City wist nog in de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Jamie Vardy verlengde een hoekschop met het hoofd, waarna Tim Krul de bal ongelukkig in eigen doel sloeg. De Nederlandse doelman vertolkte zo een negatieve hoofdrol, maar herpakte zich in de tweede helft verdienstelijk. Krul maakte onder meer pogingen van Vardy en Caglar Söyüncü onschadelijk en trok zo knap een punt uit het vuur met Norwich City.

Chelsea - Bournemouth 0-1
Het team van Frank Lampard was in de eerste helft ietwat beter dan de bezoekers, maar het verzilveren van de kansen was niet aan de thuisploeg besteed. Aaron Ramsdale had weinig moeite met twee pogingen van Mason Mount en tussendoor ging een inzet van Tammy Abraham langs de verkeerde kant van de paal. Hoewel Chelsea meer druk op de defensie van the Cherries zette, kwam het scorebord niet in beweging. Op slag van rust kopte Abraham over uit een corner van Willian. Bournemouth, zonder de geblesseerde Nathan Aké, maakte een solide druk, maar creëerde weinig.

Halverwege de tweede helft greep Lampard in en haalde hij Christian Pulisic en Willian naar de kant, ten faveure van Callum Hudson-Odoi en Mateo Kovacic. De spanning nam toe en Emerson Palmieri verprutste een goede kans door recht in de handen van Ramsdale te koppen. Met Michy Batshuayi in de plaats van Jorginho zette Chelsea alles op alles, maar de bal ging zes minuten voor tijd aan de andere kant in het doel. Ryan Gosling werkte het leer met een achterwaartse boogbal over en achter Kepa Arrizabalaga en de VAR oordeelde dat het geen buitenspel was: 0-1. Een treffer waar Chelsea geen antwoord meer op had.

Burnley - Newcastle United 1-0
In een wedstrijd waarin het aantal kansen op een hand te tellen was en het vaak armoe troef was, maakte het team van Sean Dyche een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij. Na een eerste helft waarin alleen Andy Carroll met een kopbal en Dwight McNeil met een schot van afstand voor gevaar konden zorgen viel na een uur spelen de winnende treffer: een rake kopbal van Chris Wood na een corner van Ashley Westwood gaf de doorslag en zorgt ervoor dat Burnley op een punt van nummer elf Newcastle komt.

Sheffield United - Aston Villa 2-0
John Fleck stelde de overwinning voor Sheffield United veilig in de tweede helft. De aanvaller opende vier minuten na rust de score door in de zestien een voorzet van John Lundstram binnen te lopen, en tekende vervolgens twintig minuten voor tijd met een schot in de verre hoek voor de 2-0. Jack Grealish had Aston Villa daarna nog terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar hij miste een strafschop. Anwar El Ghazi kon het verschil niet maken voor Aston Villa en werd tien minuten voor tijd uiteindelijk gewisseld.

Barcelona laat punten liggen bij generale voor Clásico

Barcelona heeft zaterdagmiddag twee punten laten liggen in de Spaanse titelrace. Op bezoek bij Real Sociedad kwam het elftal van trainer Ernesto Valverde niet verder dan een remise: 2-2. Alexander Isak wierp zich met de 2-2 na ruim een uur spelen op tot kwelgeest van Barcelona, dat zo een matige generale repetitie beleefde voor de Clásico van aanstaande woensdag in eigen huis tegen Real Madrid. Frenkie de Jong maakte de negentig minuten vol bij de Catalanen. Barcelona is voorlopig alleen koploper in Spanje, met één punt meer dan Real Madrid, dat zondag nog uit bij Valencia speelt.

Barcelona heeft het traditiegetrouw lastig op bezoek bij Real Sociedad en dat was vanmiddag niet anders. De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en liet Barcelona in de eerste helft maar zelden in zijn spel komen. Aan de hand van de zeer sterk spelende Martin Ödegaard werd het bezoek uit Catalonië in de openingsfase ver achteruit gedrukt en dat resulteerde al na twaalf minuten voetballen in de verdiende 1-0 voor Real Sociedad. Sergio Busquets vergreep zich bij een hoekschop aan directe tegenstander Diego Llorente, waarna de strafschop die volgde werd benut door Mikel Oyarzabal.

Luis Suárez dwong doelman Álex Remiro direct na de treffer van Oyarzabal van afstand tot een redding, maar verder had Real Sociedad weinig te vrezen van Barcelona. Het elftal van trainer Imanol Alguacil bleef gedurfd en aanvallend voetballen en dook regelmatig gevaarlijk op voor het doel van Barcelona. Frenkie de Jong was onzichtbaar en ook Lionel Messi kwam amper in het stuk voor. Toch wist Barcelona zeven minuten voor rust op gelijke hoogte te komen. Real Sociedad-verdediger Igor Zubeldia zat mis rond de middencirkel, waarna Luis Suárez Antoine Griezmann op links aan het werk kon zetten. De Fransman had een indrukwekkende sprint in huis en ronde uiteindelijk af met een fraaie stift: 1-1 Griezmann wist zo te scoren tegen zijn oude werkgever.

Barcelona begon vervolgens sterk aan de tweede helft en wist binnen vier minuten op voorsprong te komen. Sergio Busquets zette Messi met een fraaie pass vrij voor het doel, waarna de Argentijnse vedette onzelfzuchtig was en de meegelopen Suárez in staat stelde de 1-2 binnen te schuiven. Real Sociedad was het daarna even kwijt en ontsnapte nog voor het verstrijken van het eerste uur aan een derde tegentreffer. Eerst schoot Griezmann uit een lastige hoek op de vuisten van Remiro en even later werd een kopbal van Gerard Pique op de doellijn weggehaald door een verdediger.

Barcelona leek af te stevenen op een zege, maar na ruim een uur wist Real Sociedad vrijwel uit het niets toch weer op gelijke hoogte te komen. Marc-André ter Stegen zat mis bij een lage voorzet vanaf de linkerflank, waarna Alexander Isak van dichtbij kon scoren: 2-2. De gelijkmaker gaf de thuisploeg plots weer nieuwe energie. Barcelona raakte het momentum in de wedstrijd weer kwijt en kwam twintig minuten voor tijd zeer goed weg, doordat Ter Stegen miraculeus redde op een kopbal van Mikel Moreno. In de slotfase zochten beide teams naar een winnende treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Barcelona claimde in blessuretijd nog tevergeefs een strafschop na een vermeende overtreding op Piqué.

Overige uitslagen LaLiga zaterdag
Granada - Levante 1-2
Real Sociedad - Barcelona 2-2
Athletic de Bilbao - Eibar 18.30u
Atlético Madrid - Osasuna 21.00u

Schiphol plaza is ontruimd

Om één uur vanmiddag wil Greenpeace gaan protesteren voor de deur van Schiphol. Ook is het de bedoeling dat ze om één uur binnen, op Schiphol Plaza, gaan protesteren tegen, in de ogen van Greenpeace, één van de grootste klimaatvervuilers van Nederland.

De protestactie binnen is in beginsel verboden door de burgemeester  maar de organisatie zegt zich daar niks van aan te trekken. 'Wij willen protesteren binnen in de Plaza, in het hart van de vervuiling', aldus Greenpeace-directeur Joris Thijssen.

FOK! Is live ter plaatse en houdt jullie in deze liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen. Op het moment van arriveren (we schrijven 10:43 uur) zijn de voorbereidingen buiten in volle gang, en staat de politie te paard klaar. Binnen is het nog betrekkelijk rustig.

Update 18:20 uur:
De ontruiming is ten einde. De laatste actievoerders zijn onder luid gejuich ontzet.

Schiphol plaza is ontruimd (Foto: FOK!)
Schiphol plaza is ontruimd (Foto: FOK!)

Update 17:09 uur:
Op last van de burgemeester van de Haarlemmermeer wordt heel Schiphol plaza nu ontruimd.

Update 16:57 uur:
Inmiddels is er nog slechts een klein groepje hardnekkige activisten aanwezig, dat zich heeft vastgeketend. Er wordt een steeds groter deel van Schiphol afgezet en het publiek wordt gedwongen om zich te verspreiden. Het is wachten op een speciaal interventie team dat over de juiste middelen beschikt om de activisten van hun plaats te halen.

Ook de meeste ingangen zijn afgezet, je kunt op dit moment slechts door een ingang naar binnen, tenzij je kunt aantonen dat je op Schiphol moet zijn.

protestactie bijna voorbij (Foto: FOK!)
protestactie bijna voorbij (Foto: FOK!)

Update 16:05 uur:
De marechaussee is vrijwel klaar met ontruimen. Een handvol demonstranten is nog over. Intussen scandeert het publiek (sympathisanten) ook leuzen. 

Ontruiming Protestival op Schiphol  (Foto: FOK!)
Ontruiming Protestival op Schiphol (Foto: FOK!)

Ontruiming Protestival op Schiphol  (Foto: FOK!)
Ontruiming Protestival op Schiphol (Foto: FOK!)

Ontruiming Protestival op Schiphol  (Foto: FOK!)
Ontruiming Protestival op Schiphol (Foto: FOK!)


Update 13:03 uur:
De ontruiming is intussen begonnen, het protestgebied is inmiddels ruim afgezet met afzetlint. Elke keer als er een activist wordt afgevoerd klinkt er luid gejuich.

Ontruiming Protestival op Schiphol  (Foto: FOK!)
Ontruiming Protestival op Schiphol (Foto: FOK!)

Ontruiming Protestival op Schiphol  (Foto: FOK!)
Ontruiming Protestival op Schiphol (Foto: FOK!)

Update 12:12 uur:
Het ziet ernaar uit dat er zo ontruimd gaat worden. De marechaussee staat klaar, een deel gewapend met schilden.

En we hebben beeld..

Update 11:55 uur
De activisten hebben een ultimatum gekregen. Om 12 uur moeten ze de hal verlaten, anders worden ze gearresteerd. Ze mogen hun protest wel buiten voortzetten. Vooralsnog lijken de actievoerders niet van plan om op te staan. 

Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )

Update 11:45 uur
De organisatie laat weten dat ze verzocht zijn om weg te gaan, maar dat ze daar geen gehoor aan zullen geven. 

Update 11:20 uur
Om prompt 11 uur barstte de muziek los en trok er een fanfare door de hal. Inmiddels wordt er luid gezongen, muziek gedraaid en de welbekende klimaatleuzen gescandeerd. Ook zijn er diverse klimaatactivisten tegen de pilaren opgeklommen. De koninklijke marechaussee houdt de boel nauwlettend in de gaten. 

Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )

Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )

Protestival Schiphol  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol (Foto: FOK! )

Nagelsmann schiet assistent ziekenhuis in op training RB Leipzig

Benjamin Glück ontbreekt zaterdagavond bij de Bundesliga-wedstrijd van RB Leipzig bij Fortuna Düsseldorf. De assistent-trainer is door toedoen van nota bene hoofdtrainer Julian Nagelsmann in het ziekenhuis terechtgekomen. Glück, die al jarenlang de video's voor Nagelsmannn verzorgt, kreeg een hard schot op een ongelukkige plek voor zijn kiezen.

"Donderdag bij een twee tegen twee-situatie vond er een ongelukkig moment plaats", legde Nagelsmann in aanloop naar het uitduel uit. "Het kwam door een zeer hard schot van mij. Dat ving hij met het verkeerde lichaamsdeel op. Niet met zijn voet, maar met zijn hals en zijn gezicht. Het ging vervolgens niet zo goed met hem."

Nagelsmann bracht Glück zelf naar het ziekenhuis, waar schade aan de nervus vagus, de tiende hersenzenuw, werd geconstateerd.

De assistent-trainer moest de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis doorbrengen en onduidelijk is of hij ook de afgelopen nacht in het ziekenhuis is gebleven. Daar is tot op heden nog niets van bekend.

Nagelsmann en Glück kennen elkaar al jaren en zijn goed met elkaar bevriend. De twee werken sinds 2013, toen nog bij de Onder-19 van TSG Hoffenheim, met elkaar samen.

PDC WK: Humphries stuurt Wattimena na allesbeslissende leg naar huis

Het is Jermaine Wattimena niet gelukt om de derde ronde te bereiken van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Luke Humphries. bleek na een suddendeathleg op 2-2 in sets en 5-5 in legs te sterk. Wattimena hoefde pas in de tweede ronde te beginnen, omdat hij bij de 32 beste spelers hoort. De Westervoorder is als achtteinde geplaatst in Londen. 

De eerste set was voor Wattimena, die foutloos bleef op de dubbel. Ook leg vier won hij, maar daarna was het Humphries die er met twee twaalfdarters en een elfdarter 1-1 van maakte. In set drie ging de turbo bij de Nederlander aan, maar in set vier was het weer Humphries die eenvoudig op gelijke hoogte kon komen. Een beslissende set was nodig. 

In de laatste set gooiden beide spelers boven de honderd gemiddeld en daar was het stuivertje wisselen. Voor de poorten van de hel sleepte Wattimena er nog op 2-2 een tiebreak uit. Met nog één pijl te gaan gooide hij dubbel twintig. In die tiebreak kreeg Wattimena de ultieme kans op de winst. Met twee keer tops ging hij naar 5-4 en kon het toen in de leg afmaken die hij mocht beginnen. Dat deed hij niet, waardoor er een suddendeathleg kwam. Die mocht Humphries beginnen, omdat hij het bullen had gewonnen. Via tops kegelde hij Wattimena uit het toernooi.

Wattimena is voor de kerst al klaar. (PRO SHOTS/Michael Bulder)
Wattimena is voor de kerst al klaar. (PRO SHOTS/Michael Bulder)

16-jarige freestyleskiester wint in halfpipe, Noorse dubbelslag op big air

In het Amerikaanse Copper heeft freestyleskiester Zoe Atkins haar eerste World Cup-zege te pakken. De pas 16-jarige Britse, nog maar voor de derde keer van de partij, zegevierde in de halfpipe.

Atkin kwam in haar eerste van drie finaleruns tot een score van 87,75 punten en dat bleek genoeg om de concurrentie voor te blijven. Thuisfavoriete Brita Sigourney bleef steken op 85,00 punten in haar derde run, de Canadese Rachael Karker wist 81,75 punten uit haar tweede run te halen en completeerde het podium.

Zoe Atkin (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst naar de Amerikaan Aaron Blunck en de 87,00 punten die hij in de eerste run op de sneeuw neer wist te zetten. Dubbel olympisch kampioen David Wise kwam tot 85,25 punten en werd tweede, de Canadees Noah Bowman was goed voor 84,75 punten en wipte zich daarmee in zijn derde run naar de derde plek.

Aaron Blunck (Bron: YouTube)

Big air
In Beijing werd gestreden op de big air, waar de Noorse Johanne Killi haar derde World Cup-zege boekte. Dat deed ze door in haar eerste en tweede finalesprong bij elkaar 179,00 punten te scoren, ruimschoots meer dan de Zwitserse Giulia Tanno: 155,25 punten. Na een mislukte eerste sprong deed veterane Silvia Bertagna het in de tweede en derde beter, wat haar 150,75 punten en plek drie opleverde.

Johanne Killi (Bron: YouTube)

Met zijn negentien jaar is Birk Ruud ook nog jong, maar de Noor heeft eveneens zijn derde zege te pakken. Hij sprong in een spannende finale naar 190,25 punten met zijn laatste twee sprongen, waarmee hij de Canadees Teal Harle nét klopte: 190,00 punten uit diens eerste en derde sprong. De Zweed Jesper Tjader verzekerde zich met 183,00 punten nog net van een podiumplaats.

Birk Ruud (Bron: YouTube)

Biatleet Bø ongenaakbaar in Hochfilzen

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft met enige overmacht de achtervolgign gewonnen tijdens de World Cup in het Oostenrijkse Hochfilzen. De Noor schoot twintig van de twintig keer raak en was onaantastbaar.

Johannes Thingnes Bø mocht na zijn zege in de sprint als eerste starten en begon met foutloos schieten, terwijl een langgerekte groep op een halve minuut volgde - een situatie die na de tweede schietbeurt eigenlijk nog hetzelfde was.

De derde schietbeurt zorgde voor wat kleine veranderingen: Bø schoot in ziedend tempo alles raak, maar daarachter dunde de groep uit. Alexander Loginov, Lukas Hofer en Matvey Eliseev volgden tussen 40-45 seconden van de leider, Jakov Fak, Simon Desthieux en Emilien Jacquelin bleven nog binnen een minuut.

Bø bevestigde zijn zege met een vierde perfecte schietbeurt, daarachter was het nog spannend. Loginov bleef ook foutloos, Hofer (twee missers) en Eliseev (één) deden dat niet en dus was plek twee in principe ook vergeven. De foutloze Fak dook vervolgens samen met Desthieux (één misser) en Jacquelin (nul) de slotronde in, strijdend om plek drie.

In die slotronde wist Fak goed bij de Fransen te blijven, maar Jacquelin schudde de twee in de laatste meters net los en pakte de derde plek, zijn eerste World Cup-podium. Fak eindigde nét als vierde, voor Desthieux.

Zegereeks Van der Poel na 408 dagen ten einde

Veldrijder Toon Aerts heeft zaterdag de vierde ronde van de DVV-trofee in Ronse gewonnen. De Belgisch kampioen was op een modderig parcours met afstand de beste van de dag. Met de winst voor de renner van Telenet-Baloise komt een einde aan de zegereeks van Mathieu van der Poel. De laatste keer dat de Nederlander verslagen werd was de Koppenbergcross op 1 november 2018, ook toen was Aerts de winnaar.

De Duitser Marcel Meisen opende in de eerste ronde de debatten en kreeg Van der Poel met zich mee. In de tweede ronde versnelde Van der Poel zijn tempo. Aerts en Eli Iserbyt voegden zich bij de Nederlander.

Vervolgens was het Aerts met de versnelling. Iserbyt en Van der Poel konden niet volgen en hadden binnen korte tijd twintig seconden achterstand. Het was duidelijk dat de Nederlander, terug van een trainingsstage in het warmere Spanje, niet in beste vorm was. De technisch begaafde veldrijder maakte op het modderige parcours veel foutjes.

Met een ronde te gaan had Aerts een grote voorsprong van anderhalve minuut opgebouwd. Voor de tweede plaats moest Van der Poel zijn meerdere erkennen in Iserbyt. Voor Aerts was dit de tweede zege op een rij.
Zoals vaak dit seizoen was de wedstrijd bij de vrouwen opnieuw een Nederlandse aangelegenheid. Ceylin del Carmen Alvarado versloeg Annemarie Worst. Op de derde plaats eindigde Europees kampioene Yara Kastelijn.

Uitslag mannen
1. Aerts Toon (BEL)
2. Iserbyt Eli (BEL)
3. Mathieu van der Poel (NED)
4. Vanthourenhout Michaël (BEL)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Marcel Meisen (GER)
8. Corné Van Kessel (NED)
9. Aerts Thijs (BEL)
10.Jim Aernouts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Yara Kastelijn (NED)
4. Evie Richards (GBR)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Alice Maria Arzuffi (ITA)
7. Kim Van De Steene (BEL)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Eva Lechner (ITA)
10. Marion Norbert Riberolle (FRA)

PDC WK: Woodhouse eenvoudig langs dartsopa Lim; Yamada verslaat Meikle

Dag twee van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Tijdens de middag komt er één landgenoot in actie en dat is Jermaine Wattimena. Dit bericht krijgt een update na iedere gespeelde wedstrijd van deze sessie

Darius Labanauskas 3-0 Matthew Edgar 
Darius Labanauskas heeft zich wederom ten koste van Matthew Edgar gekwalificeerd voor de tweede ronde. De Litouwer en de Engelsman stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar in de eerste ronde. Toen werd het 3-1 voor Labanauskas, ditmaal klaarde Lucky D de klus in drie sets.

In de eerste twee sets stond hij zelfs geen leg af aan Edgar, die uiteindelijk niet verder kwam dan bijna 85 gemiddeld. De Britse darter pakte in de derde set wel twee legs, maar miste twee pijlen om de set binnen te slepen. Labanauskas sloeg vervolgens toe met een zeventiendarter voor de winst.

Ryan Meikle 1-3 Yuki Yamada (R1)
Yuki Yamada is de tegenstander van Darren Webster in de tweede ronde van het WK. De Japanner versloeg Ryan Meikle in een zwakke wedstrijd met 3-1. Beide spelers misten heel veel kansen op de dubbels, maar scorend ging het bij Yamada wel een stuk beter. De Jappanner had 39 100+ scores, waar Meikle er dertig wist ten noteren. 

Vooral in de vierde set liet Meikle het liggen. Hij liet acht kansen onbenut om een beslissende leg af te dwingen in deze set. Yamada maakte het daarna af met een 83-finish. Hij pakte de vierde set met 3-1 en won de partij

Luke Woodhouse 3-0 Paul Lim (R1)
Op 65-jarige leeftijd laat Paul Lim zien waarom hij de status van legende heeft. Hij opende de partij met een 160-finish. Het bleek echter het enige lichtpuntje van Lim. Woodhouse pakte de drie volgende legs en won daarmee de eerste set. 

Ook sets twee en drie gingen met 3-1 naar Woodhouse. De Engelsman had nog wel zeven matchdarts nodig om de partij naar zich toe te trekken. 

Jermaine Wattimena 2-3 Luke Humphries (R2)

De partij werd gewonnen door Luke Humphries. Lees het verslag hier

Judoka's Korrel en Savelkouls grijpen goud bij World Masters in Qingdao

Judoka Michael Korrel heeft bij de World Masters in Qingdao in de klasse tot 100 kilogram goud in de wacht gesleept. Bij de vrouwen won Tessie Savelkouls goud in de klasse boven 78 kilogram. De World Masters is het toernooi met alleen de 36 beste judoka's van de wereld. 

Korrel had al afgerekend met de nummer één van de wereld Varlam Liparteliani en trof in de finale de Amerikaanse Japanner Aaron Wolf, wereldkampioen van 2017. In de golden score sloeg de Nederlander toe met een knappe schouderworp.

Noël van 't End (klasse onder de 90 kilogram) stelde teleur. De wereldkampioen verloor in de achtste finales van Lasha Bekauri, de latere winnaar. Jasper Smink (ook -90 kg) ging in zijn eerste partij onderuit. Roy Meyer (+100kg) haalde de herkansingen, maar verloor en moest genoegen nemen met plek zeven. Henk Grol deed dat in die gewichtsklasse wel en greep het brons. Hij versloeg David Moura, de nummer zes van de wereld. Grol is de nummer elf.

Tessie Savelkouls veroverde in Qingdao goud in de klasse boven 78 kilogram. Ze versloeg in de finale Iryna Kindzerska met een schouderworp en boekte haar grootste toernooizege. Daarmee nam Savelkouls revanche voor de nederlaag die ze op de WK leed tegen de Azerbeidzjaanse. Savelkouls, nu de nummer 25 van de wereld, won zaterdag van vier rivalen die hoger op de wereldranglijst staan, onder wie Kindzerska, de nummer zes. Haar ticket voor de Olympische Spelen is nu ook veilig gesteld. 

Guusje Steenhuis eindigde in de klasse tot 78 kilogram als zevende. In dezelfde klasse ging Marhinde Verkerk in haar eerste partij direct onderuit.

Savelkouls wint van haar tegenstander uit Azerbaijan. (PRO SHOTS/Sipa USA)
Savelkouls wint van haar tegenstander uit Azerbaijan. (PRO SHOTS/Sipa USA)

Blessure Wijnaldum domper op overwinning van Liverpool

Liverpool heeft zaterdag een degelijke zege in de Premier League geboekt. De koploper was in eigen huis met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Watford, dat de nederlaag toch enigszins aan zichzelf te wijten had.

Domper op de overwinning van the Reds, die nu elf punten én een wedstrijd meer dan Leicester City hebben, was het uitvallen van Georginio Wijnaldum in de tweede helft. Het is maar de vraag of de Nederlander kan deelnemen aan het WK voor clubteams dat voor de Engelsen woensdag van start gaat.

Liverpool startte enigszins traag aan de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat men niet met één of meerdere tegendoelpunten de rust inging. Na iets meer dan twintig minuten spelen ging een inzet van Will Hughes maar net naast het doel van Alisson, die ook richting de rust geen tegendoelpunt om de oren kreeg.

Acht minuten voor de pauze stond Abdoulaye Doucouré volledig vrij ter hoogte van de strafschopstip, maar hij miste volledig toen hij de bal van Étienne Capoue kreeg. Uit de daaropvolgende corner voor Watford sloeg Liverpool genadeloos op de counter toe.

Na goed voorbereidend werk van Roberto Firmino en Sadio Mané zorgde Mohamed Salah met een heerlijke krullende inzet in de verste hoek ervoor dat de counter in maximaal tien seconden doeltreffend was afgerond: 1-0. Luttele minuten later liet Watford wederom na om te scoren. Alisson werkte de bal in de voeten van Ismaïla Sarr, wiens volley echter volledig mislukte en dat gold tevens voor de poging van Capoue.

In de openingsfase van de tweede helft ging het spel heen en weer en leek Liverpool na een minuut of vijf de voordelige marge te verdubbelen toen Mané een uitstekende voorzet van Xherdan Shaqiri binnenkopte. De VAR constateerde echter dat de arm van de Senegalees zich in onrechtmatige positie bevond en dus werd de treffer geannuleerd. Het was niet de enige domper voor Liverpool: luttele minuten later moest Georginio Wijnaldum zich met knieklachten laten vervangen door Andy Robertson.

Met Robertson als linksback en James Milner op zijn vertrouwde positie op het middenveld slaagde Liverpool erin om de drie punten over de streep te trekken. Het team van Klopp bleef voor gevaar zorgen, maar echt grote kansen bleven uit.

Watford kwam niet verder dan een inzet van Gerard Deulofeu op de paal vanuit een corner en een vergeefse smeekbede om een strafschop, na een duel tussen Virgil van Dijk en Sarr. In de slotrfase viel de 2-0: Divock Origi raakte een voorzet van Mané verkeerd, maar Salah rondde met een fraaie hakbal alsnog af.

Skiester Goggia verliest stok, maar wint super-G

Alpineskiester Sofia Goggia heeft de zevende World Cup-zege uit haar carrière te pakken. De altijd spectaculaire Italiaanse was in het Zwitserse St Moritz de beste op de super-G.

De Zwitserse Lara Gut-Behrami liet als eerste een mooie tijd zien, waar de jonge Noorse Kajsa Vickhoff Lie net niet aan wist te komen. Federica Brignone deed dat wel en de Italiaanse was ruim sneller ook: zeven tienden van een seconde.

Nadat een aanval van World Cup-leidster Mikaela Shiffrin op 0,12 seconden strandde zag Brignone dat ook de Oostenrijkse Nicole Schmidhofer het net niet haalde, waarna Goggia aan de beurt was. De 27-jarige Italiaanse verloor in de slotfase een stok, maar bleef overeind en dook één honderdste van een seconde onder Brignone's tijd naar wat uiteindelijk de winst bleek.

Shiffrin's tijd bleek goed voor het podium, voor Schmidhofer en Gut-Behrami. Lie eindigde als zesde, maar moest die plek wel delen met zowel Corinne Suter als Nina Ortlieb.

Jongen onder bedreiging beroofd van telefoon

Twee dertienjarige jongens zijn vrijdagavond 13 december in Middelburg met een mes bedreigd. Een van de jongens heeft zijn telefoon af moeten geven. De politie is op zoek naar de daders. Heeft u iets gezien of weet u wie de daders zijn? Laat het ons weten.

De jongens fietsten omstreeks 19.25 uur in een groepje op de Haymanstraat. Ze waren door het Amaliapark gereden en hadden vermoedelijk toen de daders al gezien. Twee jongemannen van tussen de 15 en 20 jaar blokkeerden de twee jongens. Het groepje probeerde nog snel door te rijden maar de daders kwamen achter hen aan gereden. Ze hielden de twee slachtoffers weer tegen en bedreigden hen met een mes. Een van de jongens gaf zijn telefoon. De slachtoffers zijn snel weggefietst om hulp te halen. Agenten hebben tevergeefs in de omgeving naar de daders gezocht.

Signalement
De daders zijn jonge mannen van respectievelijk 15 en 20 jaar oud met een normaal postuur en slank postuur en een licht getinte huidskleur. Een van hen had een stoppelbaardje. Lengte ongeveer 1,75 m en 1,65 m lang. Ze droegen donkere kleding en hadden een capuchon op. Ze reden op een damesfiets zonder verlichting. Weet u wie dit zijn? Laat het ons weten. Dit kan door te bellen met 0900-8844 of een WhatsApp te sturen naar 06-12207006. Liever anoniem uw tip doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of heeft u camerabeelden waarop de daders te zien zijn? U kunt ook een tipformulier insturen via politie.nl.

Skeletonster Nikitina verplettert concurrentie, Russisch feestje door Tretiakov

In het Amerikaanse Lake Placid is de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen voor de skeletonners afgewerkt. De eerste wedstrijd werd er ook al gehouden, omdat de baan in Park City te kampen heeft met problemen met de koelinstallatie en dus niet beschikbaar was.

Bij de mannen had de Russische startraket Alexander Tretiakov in de eerste run de snelste tijd, maar veteraan en veelvoudig World Cup-kampioen Martins Dukurs zat hem met 0,03 seconden op de hielen. Ook de tweede Rus, Nikita Tregubov, zat er nog dicht bij, maar hij viel in run twee weg naar de zevende stek. Olympisch kampioen Yun Sung-bin stond na één run derde, maar de Zuid-Koreaan eindigde na een mindere tweede afdaling als zesde.

Dé man van de tweede run was Tomass Dukurs, de oudere broer van Martins: hij stond zestiende na één run, kende een fenomenale tweede heat en steeg naar de vijfde plek. Axel Jungk uit Duitsland ging van vijf naar vier, zijn landgenoot Felix Keisinger steeg van zes naar drie en pakte zo zijn eerste World Cup-podium. Dukurs en Tretiakov duelleerden om de winst en het was de Rus die met 0,04 seconden verschil zegevierde, de vijftiende uit zijn carrière.

Elena Nikitina was bij de vrouwen véél te sterk voor de rest. De Russische was zoals vaker met enorme afstand de snelste van iedereen bij de start en wist het op de lastige baan dit keer tot twee keer toe te bekronen met een sterke run. De Duitse Jacqueline Lölling bleef nog het dichtst in de buurt, maar eindigde op 1,12 seconden, een enorm gat. Janine Flock uit Oostenrijk werd op 1,18 tellen derde, vlak voor Mirela Rahneva uit Canada. De Nederlandse Kimberley Bos kon vanwege een hamstringblessure niet starten.

Goed verstopte hennepkwekerij in kelder bedrijfspand

In de kelder van een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord in Tilburg heeft de politie vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. In vier ruimten stonden enkele honderden planten in diverse groeistadia. In het pand werden drie mannen aangehouden, het gaat om twee Tilburgers (44 en 45 jaar) en een 23-jarige Albaniër. Hun betrokkenheid bij de plantage wordt onderzocht.

De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat er een hennepgeur hing bij een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord. Ook bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was recent een tip binnengekomen dat daar een hennepkwekerij zou zitten.

Zenuwachtig
De agenten troffen in het bedoelde pand drie mannen aan die daar aan het werk waren. Het drietal gedroeg zich erg zenuwachtig tijdens de zoekactie. De douane stuurde een speurhond. De brandweer kwam ter plaatse om te assisteren en om metingen te doen. De hond sloeg op meerdere plaatsen in het pand aan, onder meer bij een stuk losse vloerbedekking. Daaronder zat een houten luik dat toegang gaf tot de kelder; een gang van 40 à 50 meter lang met daaraan vier ruimten met hennepplanten in verschillende groeistadia van stek tot vrijwel volgroeide plant.

Gevaar
Vanwege de gevaarlijke situatie zoals losse stroomdraden en weinig zuurstof is besloten om de kwekerij zaterdag met deskundigen verder te inspecteren en te ontmantelen. Dan zal ook het precieze aantal planten duidelijk worden. De drie aanwezige mannen in het pand werden aangehouden. Hun rol wordt verder onderzocht.

Overval op supermarkt in Wijchen

Een supermarkt van Jan Linders aan de Homberg in Wijchen is vrijdagavond 13 december overvallen. De daders gingen er met een kassalade vandoor.

Rond 19.45 uur kwamen twee personen de supermarkt binnen. Beide personen droegen gezichtsbedekking. Onder bedreiging van wapens eisten ze geld. Een persoon wist een kassalade weg te nemen. Na de overval verlieten beide personen de supermarkt. Ze reden mogelijk weg in een grijze personenauto.

Signalement
Een van de overvallers droeg een donkerblauw regenpak met een reflecterende streep op de rug. De andere overvaller had een zwarte trainingsbroek, donkere bovenkleding en handschoenen aan. Beide overvallers droegen een zwarte bivakmuts.

Man gewond nadat mogelijk op hem is ingereden

Een 26-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond 13 december aangehouden omdat hij vermoedelijk op een andere man is ingereden. Mogelijk is hier een relationeel conflict aan voorafgegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rond 20.22 uur komen op de meldkamer meldingen binnen van een vechtpartij en een aanrijding op de Desmijndijk / Diamantdijk. Vanwege de mogelijk verschillende incidenten gaan meerdere politie-eenheden er naar toe. Agenten troffen een slachtoffer aan dat naar een ziekenhuis is overgebracht. De bestuurder die ervan verdacht wordt het slachtoffer te hebben aangereden is aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Roosendaler. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld en daarom doet de politie nader onderzoek.

Biatletes strijden in spannende estafette tot slotronde

In het Oostenrijkse Hochfilzen is zaterdag de tweede vrouwenestafette van het World Cup-biatlonseizoen gehouden. Het werd een leuke race, die pas in de slotfase werd beslist.

Echt veel verschil werd er door de eerste dames niet gemaakt: Kristina Reztsova uit Rusland wisselde weliswaar als eerste, Lisa Vittozzi uit Italië zat haar op de hielen. Daarna volgde een gaatje van een kleine tien seconden naar de Oostenrijkse Julia Schwaiger, en twintig seconden later had de hele top-17 gewisseld.

De voorste twee bleven vervolgens gelijk: Larisa Kuklina hield knap gelijke tred met Dorthea Wierer, die één extra patroon meer nodig had. Selina Gasparin hield Zwitserland op een knappe derde plek op een halve minuut, vlak voor de Poolse Monika Hojnisz. Het lag nog altijd goed open, want de top-10 zat binnen een minuut.

De altijd snelle Svetlana Mironova had het bij het staand schieten even lastig met de laatste schijf, maar behield ruimschoots de leiding. Daarbij werd ze geholpen door de Italiaanse Nicole Gontier, die zoals zo vaak niet echt lekker schoot, maar wel een strafronde wist te voorkomen. Gontier werd wel gepasseerd door de Noorse Tiril Eckhoff, die op 25 seconden als tweede wisselde, terwijl Aita Gasparin - de derde van de Zwitserse zusjes - tegelijk met Gontier wisselde.

De Russische Ekaterina Yurlova-Percht hield de leiding bij het schieten keurig vast, maar Marte Olsbu Røiseland ging vooral in de tweede ronde rap door en na het staand schieten lag ze nog vijftien tellen achter Yurlova. Lena Häcki ging flink de mist in bij de laatste schietbeurt, maar wist het nog wel bij één strafronde te houden. Dat maakte het spannend: op grote afstand zaten Hannah Dreissigacker (VS), Olena Pidhrushna (Oekraïne), Häcki (Zwitserland) en Emma Lunder (Canada) allemaal bij elkaar.

In de slotronde gaf Røiseland een extra partij gas en binnen no-time knalde ze op indrukwekkende wijze voorbij Yurlova-Percht. Noorwegen pakte zo de winst, voor Rusland, terwijl Häcki in de slotronde toch nog weer de aanval kon openen om Zwitserland zo naar plek drie te helpen.

NHL: Avalanche thuis langs Devils

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche hebben thuis met 3-1 gewonnen van de New Jersey Devils. Dankzij Gabriel Landeskog en Valeri Nichushkin stond het halverwege 2-0, Mirco Müller bracht de spanning terug en Nathan MacKinnon gooide de boel kort voor tijd op slot. Pavel Francouz was lekker bezig: de goalie hield 37 schoten tegen.

In Dallas kwamen de Stars dankzij Taylor Fedun op 1-0 tegen de Vegas Golden Knights, die in de tweede periode een ommekeer teweeg brachten dankzij William Karlsson en Chandler Stephenson. Jamie Benn trok de stand weer gelijk, maar na een kleine minuut in overtime schoot Max Pacioretty de Knights toch naar de winst in de enige andere wedstrijd van vrijdag.

Avalanche - Devils (Bron: YouTube)

NBA: Koplopers foutloos op weg naar clash

De Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks blijven winnen in de NBA. De Lakers wonnen een lastige uitwedstrijd tegen de Miami Heat: 110 – 113. De Bucks hadden in Memphis niet veel moeite met de Grizzlies: 114 – 127. NBA-fans kijken likkebaardend uit naar donderdag, als de koplopers in de beide conferences tegen elkaar uitkomen.

Voor LeBron James was de wedstrijd tegen de Heat een terugkeer naar de ploeg waarmee hij in 2012 en 2013 kampioen werd. Van die selectie is in Miami weinig over, maar Heat-icoon Udonis Haslem staat nog steeds onder contract bij Miami en kreeg een hartelijke begroeting van James. Ook Chris Bosh, inmiddels met pensioen na hartproblemen, was aanwezig. Bosh zat courtside en kreeg ook een stevige hug van James.

De wedstrijd tussen de Heat en de Lakers was ook een wedstrijd tussen een ploeg die thuis ongeslagen was (Heat) en een ploeg die uit nog niet verloren had (Lakers).

Miami begon de wedstrijd sterk en ging rusten met een 59 – 51 voorsprong. Na een paar minuten in het derde kwart was dit echter al omgebogen naar een 69 – 80 achterstand, die nooit meer echt in gevaar kwam. Miami kwam nog een aantal keer dichtbij en Jimmy Butler kon in de slotfase met een driepunter nog een verlenging afdwingen, maar zijn schot miste.

De cijfers bij de Lakers beginnen voorspelbaar te worden. Anthony Davis maakte 33 punten, LeBron James 28 punten en 12 assists. In zijn zeventiende seizoen lijkt LeBron op weg om voor het eerst de NBA aan te voeren in meeste assists per wedstrijd.

JaVale McGee is de startende center voor de Lakers. Hij is vooral bekend als running joke in een bekend tv-segment ‘Shaqtin a fool’, waarin Shaquile O’Neal de bloopers van de week behandeld. Mcgee laat echter regelmatig zien vooral verdedigend over goede instincten te beschikken. McGee blockte vijf schoten van de Heat.

Bij Milwaukee startte Giannis Antetokounmpo weer. De Greek Freak leek geen last te hebben van de pijn aan zijn dijbeen die hem vorige wedstrijd aan de kant hield. Tot ruim in het vierde kwart konden de Memphis Grizzlies knap weerstand bieden. Acht minuten voor tijd stond Memphis met 102 – 99 voor. Het restant van de wedstrijd werd een eenzijdig verhaal. Giannis maakte twaalf van de volgende twintig punten van de Bucks en kon de laatste minuten vanaf de bank toezien hoe zijn ploeg met 114 – 127 won.

Antetokounmpo eindigde met 37 punten en 11 rebounds. Hij is nog altijd een wisselvallige schutter, maar zijn vrije worpen en driepunters vielen tegen de Grizzlies naar behoren.

Bij Memphis baarde Jaren Jackson jr. opzien. ‘Triple J’ is een tweedejaars forward die wordt gezien als een ruwe diamant. In het derde kwart was hij goed voor liefst 26 punten. Jackson eindigde met 43 punten en werd de jongste speler in tien jaar tijd die meer dan veertig punten wist te scoren. Met Ja Morant, die een wedstrijd rust kreeg, vormt hij de toekomst van de Grizzlies.

Bij Houston imponeerde James Harden voor de tweede wedstrijd op rij. Dat de uitwedstrijd bij Orlando werd gewonnen is geen grote verrassing. Dat het een ruime zege werd, 107 – 130, ook niet. Maar het spel van Harden was wel weer historisch sterk. Voor de tweede wedstrijd op rij was hij niet te stoppen en maakte hij tien driepunters en meer dan vijftig punten. Ditmaal bleef de teller op 54 steken, tegen bijzonder goede schotpercentages.

De Minnesota Timberwolves verloren de zevende wedstrijd op rij. Na een sterke start van het seizoen is de ploeg ver weggezakt. De Timberwolves hadden geen antwoord op de 1-2 punch van Paul George en Kawhi Leonard. De sterspelers van de Clippers maakten respectievelijk 46 en 42 punten. Karl-Anthony Towns en Andrew Wiggins zetten daar namens Minnesota 39 en 34 punten tegenover. Met zijn vieren waren zij goed voor meer punten dan de Bulls en de Hornets in een draak van een wedstrijd samen maakten: 73 – 83.

Uitslagen

Orlando Magic – Houston Rockets 107 – 130
Philadelphia 76ers – New Orleans Pelicans 116 – 109
Miami Heat – Los Angeles Lakers 110 – 113
Atlanta Hawks – Indiana Pacers 100 – 110
Chicago Bulls – Charlotte Hornets 73 – 83
Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 114 – 127
Utah Jazz – Golden State Warriors 114 – 106
Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 117 – 124
Sacramento Kings – New York Knicks 101 - 103

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 23-3
Philadelphia 76ers 20-7
Miami Heat 18-7
Boston Celtics 17-7
Toronto Raptors 16-8
Indiana Pacers 17-9
Brooklyn Nets 13-11
Orlando Magic 11-14
Charlotte Hornets 12-16
Detroit Pistons 10-15
Chicago Bulls 9-18
Washington Wizards 7-16
Cleveland Cavaliers 6-19
Atlanta Hawks 6-20
New York Knicks 6-20

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 23-3
Los Angeles Clippers 20-7
Dallas Mavericks 17-7
Houston Rockets 17-8
Denver Nuggets 15-8
Utah Jazz 15-11
Phoenix Suns 11-13
Oklahoma City Thunder 11-13
Sacramento Kings 11-14
Minnesota Timberwolves 10-15
Portland Trail Blazers 10-16
San Antonio Spurs 9-15
Memphis Grizzlies 8-17
New Orleans Pelicans 6-20
Golden State Warriors 5-22

Blondin wint ook 3.000m, Anema zesde

De laatste afstand van dag twee van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Nagano, de 3.000 meter voor vrouwen, is gewonnen door Ivanie Blondin. Blondin, die gisteren ook al de massastart won, reed met 4.00,24 bovendien een nieuw baanrecord.

Martina Sáblíková werd tweede in 4.01,96. Isabelle Weidemann eindigde op plek drie in 4.03,05. De enige Nederlandse deelneemster op de drie kilometer was Reina Anema. Anema kwam tot 4.05,90 wat goed was voor de zesde plaats.

Rusland wint wereldbeker ploegachtervolging, Oranje laatste

Op dag twee van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Japanse Nagano heeft Rusland de ploegachtervolging bij de mannen gewonnen. Rumyantsev, Semerikov en Zakharov kwamen tot 3.43,93 en winnen zo ook de wereldbeker.

Japan werd tweede, Canada derde. Nederland reed met een gelegenheidsteam bestaande uit de junioren Van Workum, Snellink en Visser omdat een groot deel van de Nederlandse toppers had afgezegd voor dit weekend. Oranje werd zevende en laatste.

Bowe wint wederom 1.000m, De Neeling derde

Op dag twee van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Nagano heeft Brittany Bowe voor de derde maal dit seizoen de 1.000 meter voor vrouwen gewonnen. Haar tijd van 1.14,33 was goed voor een nieuw baanrecord.

Miho Takagi eindigde als tweede in 1.14,89. Sanneke de Neeling was de enige Nederlandse deelneemster. Ze moest al vroeg aan de bak en met 1.14,89 werd ze toch wel verrassend derde, drieduizendsten achter Takagi.

Eerder vandaag won Nikola Zdráhalova de kilometer in de B-groep. De Tsjechische klokte 1.16,22.

Vermiste moeder met zoontje in goede gezondheid aangetroffen

Op vrijdag 13 december omstreeks 10:00 uur is een 26-jarige moeder samen met haar 14 maanden oude zoontje met onbekende bestemming vertrokken vanuit Ede. De politie maakt zich zorgen om het welzijn van moeder en kind. De kleding die moeder en zoon dragen op onderstaande foto's, zijn de kledingstukken die zij droegen toen zij voor het laatst gezien zijn in Utrecht op vrijdagochtend 13 december 2019.

Heeft u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800 6070 (vanuit het buitenland +31 79 345 9876). Het anoniem doorgeven van informatie is ook mogelijk door te bellen met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Update 14-12-2019 08:50 uur
De vermissing is volgens de politie niet meer actueel. Het Brabants Dagblad meldt dat de twee in goede gezondheid zijn aangetroffen. 

Russische sprinters verslaan Japanners in Nagano, Ntab 5e

In het Japanse Nagano hebben de Russische schaatsers tijdens de World Cup een 1-2'tje gepakt op de 500 meter. Viktor Mushtakov en wereldrecordhouder Pavel Kulizhnikov waren in de M-Wave net iets te sterk voor de thuisfavorieten.

Op het olympische ijs van Nagano kwam Kulizhnikov al in de tweede rit in actie en met 34,520 zette de Rus een vlijmscherpe tijd neer. Mushtakov ging er in de achtste rit echter nét onderdoor: 34,508 seconden, een nieuw baanrecord.

In de slotrit kon dat record in gevaar komen, want Yuma Murakami en Tatsuya Shinhama kwamen in actie. De Japanners waren snel, maar net niet snel genoeg en eindigden op enkele honderdsten als derde en vierde, achter het Russische duo.

Dai Dai Ntab deed het met een vijfde plek in 34,759 seconden prima, Kai Verbij eindigde als negende en Lennart Velema pakte een twaalfde plek. De B-groep leverde eerder een Nederlands 1-2'tje op: Ronald Mulder won met 35,11 vlak voor Hein Otterspeer (35,123).

De volledige uitslag is hier te vinden.

VVD-Kamerlid hoopt op 'uitzetting' demonstranten Greenpeace

Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) is niet te spreken over het protest dat Greenpeace vandaag en morgen wil houden op Schiphol.

De milieuorganisatie wil een 'Protestival' houden op Schiphol Plaza, met borden, spandoeken, muziek, eten en drinken. De activisten spreken van een 'vreedzame massa-actie', die 24 uur moet duren.

Dijkstra hoopt echter dat het protest en een live-uitzending over de demonstratie snel afgelopen zijn. 'Ik hoop op hele korte uitzending en uitzetting. Wegwezen daar', twittert de VVD'er. 'De burgemeester heeft duidelijke regels gesteld. We gaan het zien.'

Het Kamerlid doelt daarmee op het verbod om te demonstreren op Schiphol Plaza. Wel mogen de activisten buiten staan, maar ze hebben aangegeven het daar niet mee eens te zijn. 'Wij willen protesteren binnen in de Plaza, in het hart van de vervuiling', zei Greenpeace-directeur Joris Thijssen.

De demonstratie moet vanmiddag om 13.00 uur beginnen. AT5 en NH Nieuws zenden het protest deels live uit, ook FOK! gaat ter plaatse even een kijkje nemen. Stay tuned!

FOK! Wat een weer: woei, woei en nog eens woei

Welkom!

We kregen gisteren weer een sombere dag voor onze kiezen. Diverse frontale storingen trokken over en die leverden een grijs en vrij regenachtig weerbeeld op. Op veel plekken viel er rond de 5 mm. Er komen nog een paar storingen op ons af, zoals morgen bijvoorbeeld, alsmede op zondag. Daarna wordt het weerbeeld wat rustiger en komt er meer ruimte voor de zon. Winterweer is echter totaal nog niet aan de orde komende week.

Vannacht trok er een regenzone over de zuidelijke helft van het land. De feitelijke storing trok over Belgie. 

Vandaag komt er langs de kust een harde tot stormachtige wind te staan. Niet alleen daar, maar ook in Limburg zijn zware windstoten mogelijk. Een echte woei-dag gaat het worden. Eerst valt er nog wat regen, maar later op de dag klaart het wat op. Wel volgt er daarna nog een actieve buienlijn en daarbij zijn overal zware windstoten mogelijk. De kans op hagel en onweer is klein, doch niet geheel uitgesloten. Het wordt hierbij ongeveer 7 graden. Ideaal weer om even naar het strand te gaan.  

Morgen passeert er een nieuwe storing. De exacte koers is nog niet helemaal zeker, dus dat is nog moeilijk om iets over te zeggen.

Fijn weekend.  

Meer weer op FOK!

John Frostbrug (Foto: Charged)
De John Frostbrug in een klein zonnetje in mijn zo geliefde Arnhem. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

FC Volendam periodekampioen; Jong Ajax wint topper tegen Cambuur

De tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie komt op naam van FC Volendam. De ploeg van trainer Wim Jonk had vrijdagavond een simpele opdracht: een zege op MVV Maastricht was genoeg om zowel SC Cambuur als Jong Ajax voor te blijven en periodekampioen te worden. Uiteindelijk won Volendam met 4-1. Koploper Cambuur verloor voor eigen publiek met 0-2 van Ajax, mede door een treffer van debutant Sontje Hansen. Daardoor verkleinde nummer twee Jong Ajax het gat met Cambuur tot drie punten en werd de spanning in de titelstrijd opgevoerd.

FC Volendam - MVV Maastricht 4-1
Volendam wist de voorgaande zeven competitieduels allemaal te winnen, maar toch was het MVV dat na een halfuur verrassend aan de leiding kwam. Een geplaatst schot van Jordi Schroijen bleek doelman Nordin Bakker te machtig. Vijf minuten later stelde Noah Fadiga orde op zaken met een fraai schot in de verre kruising en na de rust maakte Volendam de comeback compleet. Clubtopscorer Martijn Kaars was in twee instanties succesvol van dichtbij: 2-1. De periodetitel was daardoor erg dichtbij en na de rust stelde Volendam die definitief veilig. De thuisploeg breidde de marge uit via invaller Boy Deul en AS Monaco-huurling Francesco Antonucci: 4-1.

SC Cambuur - Jong Ajax 0-2
Toptalenten Sontje Hansen en Naci Ünüvar maakten hun opwachting in de wedstrijdselectie, en eerstgenoemde kreeg zelfs direct een basisplaats in Friesland. Het was echter Brian Brobbey die na een halfuur de score opende voor Ajax. De opgestoomde linksback Juan Familia-Castillo dribbelde naar binnen en bediende Brobbey met een steekpass; de spits rondde oog in oog met doelman Sonny Stevens koelbloedig af. Stevens voorkwam kort daarna de 0-2 van Jurgen Ekkelenkamp. Halverwege de tweede helft maakte de zestienjarige Ünüvar zijn entree als vervanger van Brobbey. Een hoofdrol speelde hij niet, maar Hansen wel: acht minuten voor tijd krulde de debutant de bal in de verre hoek achter Stevens.

NAC Breda - FC Den Bosch 1-2
Den Bosch had nog geen twee minuten nodig om de score te openen in de Noord-Brabantse derby. Na goed voorbereidend werk van Oussama Bouyaghlafen zette Ruben Rodrigues de bezoekers op voorsprong uit de allereerste aanval. Binnen het kwartier herstelde NAC echter de schade: een door Othman Boussaid opgezette aanval vanaf de linkerflank eindigde bij Finn Stokkers en die bracht zijn ploeg langszij. Zeven minuten voor rust kwam Den Bosch weer op voorsprong, toen Kevin Felida mogelijk in buitenspelpositie werd gelanceerd en Nick Olij verschalkte. Die stand bleef na de rust onveranderd en zodoende zegevierde Den Bosch voor het eest deze eeuw in Breda.

De Graafschap - Telstar 2-2
Een vroege mogelijkheid bleek niet besteed aan Jeremy Helmer, waarna het aantal grote kansen aan beide zijden afnam. Maar na 35 minuten was het Telstar dat de leiding greep: uit een corner kopte Benaissa Benamar de bal tegen de touwen. Het leer werd nog weggewerkt door De Graafschap, maar had de doellijn al gepasseerd. Na de rust creëerde De Graafschap veel gevaar en na een uur liet Stefan Nijland een grote kans op de gelijkmaker onbenut, toen hij vanbinnen het strafschopgebied hard op doelman Sven van der Maaten schoot. De zoektocht van De Graafschap naar de 1-1 sorteerde uiteindelijk toch het gewenste effect. Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui konden van dichtbij niet scoren, maar de bal viel voor de voeten van Leeroy Owusu en die vond de linkerbovenhoek. Het leek bij 1-1 te blijven, maar in de spectaculaire blessuretijd kwamen beide ploegen tot scoren: via Reda Kharchouch en Seuntjens werd het 2-2.

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 1-2
Antoine Rabillard nam halverwege de eerste helft het openingsdoelpunt voor zijn rekening, al was dat vooral een kwestie van mazzel. Het was een curieuze treffer: doelman Stijn van Gassel was net op tijd om een te korte terugspeelbal onschadelijk te maken, maar schoot de bal vol tegen Rabillard, die het leer over de doellijn zag rollen. Tien minuten na de pauze kwam Helmond Sport op gelijke hoogte. Tibeau Swinnen stoomde op en haalde doeltreffend uit in de kruising. Maar aan de overzijde was het Jaroslav Navrátil die eveneens de kruising vond, nadat hij vanaf de linkerkant naar binnen trok, en daardoor nam Go Ahead de drie punten mee.

Jong PSV - FC Dordrecht 0-1
Het team van Claudio Braga sloeg elf minuten voor rust uit een omschakelmoment toe. Nelson Amadin schoot in eerste instantie op Mike van de Meulenhof, maar de rebound was een prooi voor Jari Schuurman: 0-1. Dat was ook meteen het laatste wapenfeit van een verder saaie ontmoeting, waarin de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie zodoende zijn tweede zege van het seizoen boekte. Jong PSV blijft zodoende op zestien punten staan en dat is een laagterecord voor de Eindhovense beloften op het op één na hoogste niveau.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 2-2
De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong via Marcelo Lopes; hij profiteerde van slecht verdedigen bij de Utrechtse beloften en verschalkte Fabian de Keijzer met een boogbal. De gelijkmaker kwam op naam van Justin Lonwijk, die zag hoe zijn van richting veranderde schot achter Ruud Winkels belandde. Een kwartier voor tijd leek de beslissing in de Domstad te vallen: de ingevallen Mohammed Mallahi speelde Bart Biemans uit en schoot hard de 2-1 tegen de touwen. Zes minuten voor het einde belandde een corner via Maarten Peijnenburg echter in het doel: 2-2.

NEC - Almere City FC 2-3
Een vervelende eerste helft voor NEC, dat in de twintigste minuut via Jonathan Okita de bovenkant van de lat raakte. Drie minuten later werd Almere voor het eerst gevaarlijk en betekende een zwabberbal van James Efmorfidis de 0-1. Tien minuten voor de pauze was ook de tweede Almeerse aanval raak en maakte Ricardo Kip er 0-2 van. Een eigen doelpunt van Radinio Balker, na een combinatie tussen Okita en Jellert van Landschoot, was de 1-2 na rust en Josef Kvida kopte uit een corner van Van Landschoot de 2-2 binnen. NEC kreeg echter een lesje van de bezoekers qua effectiviteit. Achttien minuten voor het einde kopte Thomas Verheijdt de bal knap via de binnenkant van de paal binnen.

TOP Oss - Excelsior 0-2
In de eerste helft hielden de teams van Klaas Wels en Ricardo Moniz elkaar in evenwicht, ondanks het grote verschil op de ranglijst. Het spel was na de onderbreking niet goed, maar wél spannend. Excelsior kwam maar niet goed in de wedstrijd, maar vertrok uiteindelijk toch met drie punten uit Oss. Een heerlijk schot van Joël Zwarts in de 73e minuut brak de ban en in de slotminuut viel ook nog de 0-2. Stijn Meijer werd weggestuurd door Ahmad Mendes Moreira, waarna hij werd gevloerd. Luigi Bruins faalde niet vanaf elf meter en zodoende boekte het team van Moniz de derde zege op rij.

Roda JC Kerkrade - Jong AZ 2-2
Hoewel het team van Jean-Paul de Jong in de eerste helft zeker uitzicht had op een doelpunt, was het Jong AZ dat na een half uur spelen de leiding nam. Richard Sedlácek kon in tweede instantie van dichtbij binnen schieten: 0-1. Roda slaagde er na rust aanvankelijk in om voor de ommekeer te zorgen. Yann Aurel Bisseck kopte uit een corner van Jordy Croux de 1-1 binnen en een heerlijke knal van laatstgenoemde was de 2-1. Thijs Oosting tikte echter op aangeven van Félix Correia de 2-2 binnen en daarna weerstond men een slotoffensief van de Limburgers.

Uitslag sc Heerenveen - Willem II

Willem II heeft, precies een week na de daverende stunt bij Ajax, opnieuw gewonnen. Het team van Adrie Koster zegevierde met 1-2 over sc Heerenveen en overnacht in ieder geval als de nieuwe nummer drie van de Eredivisie. Het is bovendien pas de tweede uitzege op de Friezen deze eeuw in de Eredivisie: na 13 december 2000 werd in het Abe Lenstra Stadion zes keer geremiseerd en tienmaal verloren.

In een aantrekkelijke eerste helft was het Willem II dat na negen minuten spelen de leiding nam. Vangelis Pavlidis speelde Sven Botman uit en schoot daarna de bal langs Warner Hahn: 0-1. Een vervelend begin voor Heerenveen, dat echter op zoek ging naar een gelijkmaker en in de twintigste minuut niet het geluk aan zijn zijde had. Jens Odgaard raakte via Timon Wellenreuther de paal. Eén minuut later was het alsnog raak voor de Friezen.

Botman vond Rodney Kongolo bij de tweede paal en de middenvelder, die vorige week ook tegen RKC Waalwijk had gescoord, kopte simpel het leer achter Wellenreuther: 1-1. Mitchell van Bergen probeerde Heerenveen op sleeptouw te nemen, maar twee pogingen van de aanvaller waren een makkelijke prooi voor Wellenreuther. Twee minuten voor rust viel de goal aan de andere kant: Mike Trésor Ndayishimiye knalde op heerlijke wijze de 1-2 in de bovenhoek.

In de tweede helft slaagde Heerenveen er niet in om de achterstand weg te poetsen. Het meeste gevaar van de noorderlingen was afkomstig van Odgaard, die Wellenreuther uit een lastige hoek niet kon passeerde en na een uur spelen ging zijn inzet voorlangs. Zeventien minuten voor het einde ging een inzet van Joey Veerman net naast. Enkele minuten voor het eindsignaal was het de paal die een tweede treffer van Pavlidis in de weg stond. Door het verlies blijft Heerenveen voorlopig op een vijfde plek staan.

sc Heerenveen

1 - 2

Willem II

 22' Kongolo    9' Pavlidis
 43' Ndayishimiye
 
 Gele kaart: v. Rhijn, (sc Heerenveen), Nieuwkoop, Wellenreuther, Nelom,Köhlert, (Willem II)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 18.121
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
v.Rhijn
Dresevic
Botman
Floranus (Woudenberg/83)
Kongolo
Faik (Halilovic/69)
J.Veerman
v.Bergen
Odgaard
Ejuke (Dreyer/78
  Wellenreuther
Nieuwkoop
Holmén
Peters
Heerkens
Saddiki
Ndayishimiye
Dankerlui (Nelom/46)
Nunnely (Vrousai/83)
Pavlidis
Köhlert

NFL: Jackson schittert met 5 touchdown passes én NFL-record

De Baltimore Ravens hebben hun tiende opeenvolgende overwinning in de NFL binnen. Tijdens Thursday Night Football werden de New York Jets met enig machtsvertoon aan de kant geblazen door de ploeg van quarterback Lamar Jackson.

Het hele wedstrijdverloop beschrijven is niet echt zinvol: de Jets kwamen in het tweede kwart tot één touchdown en na drie kwarten stonden de Ravens al met 35-7 voor. Jackson gooide passes op Miles Boykin, Mark Andrews, Marquise Brown en Seth Roberts, terwijl Mark Ingram zelf tot scoren kwam en later ook nog een touchdown pass van Jackson ontving. In het vierde kwart kwamen de Jets nog tot twee touchdowns, waaronder één uit een blocked punt return van BJ Bello, maar het bleef bij 42-21.

Jackson rende zich en passant ook nog eens de recordboeken in: Michael Vick kwam in 2006 tot 1039 rushing yards als quarterback, Jackson stond voor de wedstrijd op 1017 en ging al in het eerste kwart over Vick's record heen, waarna hij eindigde op 1103 yards...met nog twee wedstrijden te gaan.

Ravens - Jets (Bron: YouTube)

Van Gerwen knikkert Klaasen uit WK, Nentjes ook onderuit

In het Londense Alexandra Palace is het wereldkampioenschap darts van de PDC van start gegaan. Niemand minder dan voormalig Lakeside-kampioen Jelle Klaasen opende het bal met een duel tegen de Noord-Ier Kevin Burness, met als inzet een plekje in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen.

Jelle Klaasen - Kevin Burness 3-1
Klaasen begon matig en ondanks een opleving verloor hij de eerste set. Vervolgens gooide Burness in de tweede set een stuk minder, waarna Klaasen set drie opende met een 152-finish. Burness gooide tussendoor even 102 uit, maar Klaasen pakte de set alsnog en kwam in de vierde set nauwelijks meer in de problemen: hij gooide het uit met een strakke 100-finish en won met 3-1.

Klaasen speelt in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen. Dat altijd gezellige onderonsje staat aan het einde van de vrijdagavond op het programma.

Jelle Klaasen - Kevin Burness (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Kevin Burness (Bron: PDC)

Geert Nentjes - Kim Huybrechts 2-3
Geert Nentjes is het op zijn tweede WK niet gelukt de tweede ronde te bereiken. De jonge darter uit Urk leek niet onder de indruk van Huybrechts, die echter via een 153-finish de eerste set won. Met onder meer een 111-finish sloeg Nentjes terug en hij trok de stand gelijk, waarna hij zich via een 100-finish in positie bracht om set drie te winnen.

De heren stonden niet geweldig te spelen, maar spannend was het wel en met een finish van 164 bracht Huybrechts zichzelf in stelling om op 2-2 te komen. Dat deed de Belg, waarna hij set vijf begon met een 112-finish en het uiteindelijk in de uiterst moeizame vierde leg afmaakte na een gemiste dubbel van Nentjes.

Geert Nentjes - Kim Huybrechts (Bron: PDC)
Geert Nentjes - Kim Huybrechts (Bron: PDC)

Luke Humphries - Devon Petersen 3-1
Een fenomenale wedstrijd was het niet, hoewel Petersen met een 94-finish wel knap de eerste set won. Ondanks een kans op een negendarter gaf de Zuid-Afrikaan de eerste leg van set twee weg, waarna Humphries via een 106- en 105-finish de set won. Petersen bleef zich verzetten, maar door 160 en 72 uit te gooien maakte Humphries het uiteindelijk af: 3-1.

Luke Humphries - Devon Petersen (Bron: PDC)
Luke Humphries - Devon Petersen (Bron: PDC)

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen 3-1
Van Gerwen won de eerste twee legs, maar begon uiterst moeizaam en met drie ijzersterke legs pakte Klaasen de eerste set. De twee worstelden zich naar 2-2 in set twee, waarna Van Gerwen gas gaf en 170 uitgooide voor setwinst. Niet veel later volgde een 130-finish, wat de genadeklap leek voor Klaasen. Het finishen ging voor beiden zo nu en dan moeilijk en voor het eerst in jaren gooide Van Gerwen géén 100+-gemiddelde, maar met een 88-finish op bullseye maakte de meervoudig kampioen het keurig af.

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.