SkiŽr Feuz raast naar fraaie zege op Birds of Prey-piste

Alpineskiër Beat Feuz heeft zijn twaalfde World Cup-zege te pakken. De Zwitserse afdalingsspecialist won de snelste discipline op de Birds of Prey-piste in het Amerikaanse Beaver Creek.

De eerste echt goede tijd kwam van Aleksander Aamodt Kilde, maar de Oostenrijker Vincent Kriechmayr dook er ruim twee tienden onderdoor. Kort daarna mocht Feuz naar beneden en Kugelblitz deed zijn naam weer eens eer aan: de Zwitser denderde naar beneden en verschalkte Kriechmayr's tijd met 0,41 seconden, een fors verschil op de afdaling.

Hannes Reichelt kwam vervolgens in de buurt, maar strandde op 0,43 seconden en schoof dus achter landgenoot Kriechmayr aan. Dat leek even goed voor het podium, tot medeveteraan Johan Clarey uit Frankrijk de tijd van Kriechmayr evenaarde. Het duo deelde de tweede plek, Reichelt viel buiten de boot.

Ryan Cochran-Siegle (VS) en Adrian Smiseth Sejersted (Noorwegen) waren met hogere startnummers nog bijzonder snel onderweg, maar strandden op enkele honderdsten van het podium en werden zesde en vijfde.