Duitse dubbelslag in World Cup rodelen Lake Placid

In het Amerikaanse Lake Placid is de tweede World Cup van het seizoen voor de rodelaars van start gegaan. Op zaterdag stonden twee wedstrijden op het programma: de vrouwen en de dubbels.

Vrouwen
Na de eerste run ging de kroonprinses van het Duitse rodelen, Julia Taubitz, aan de leiding. Thuisfavoriete Emily Sweeney volgde op slechts 0,037 seconden, terwijl de derde plek op 0,057 seconden voor Viktoriia Demchenko was, dochter van de legendarische Rus Albert Demchenko. Op 0,198 seconden had Summer Britcher namens het thuisland nog een kans, voor Ekaterina Katnikova (+0,295) uit Rusland en de Zwitserse Natalie Maag (+0,304) was de achterstand al vrij groot.

Maag hield in de tweede run stand en werd zesde, Katnikova en Britcher verdedigden hun posities eveneens. Demchenko dook ruim onder Britcher's tijd en verzekerde zich zo van het podium, waarna Sweeney met een baanrecord ruim de leiding pakte. Een zege zat er nog niet in: Taubitz dook nog nét iets onder haar baanrecord door en pakte met 0,067 seconden de winst, voor Sweeney en Demchenko. De met zus Daria vanuit Kroatië naar Nederland overgestapte Dania Obratov eindigde op forse afstand als 26e en laatste.

Dubbels
Net als in Innsbruck ging het eigenlijk weer om drie duo's en dit keer waren de rollen omgedraaid: Tobias Wendl en Tobias Arlt moesten in Innsbruck nog het hoofd buigen voor hun aartsrivalen Toni Eggert en Sascha Benecken, maar in Lake Placid waren ze 0,184 seconden sneller. Op slechts 0,012 seconden van Eggert/Benecken ging de derde plek, net als in Innsbruck, naar de nieuwe Oostenrijkse vaandeldragers Thomas Steu en Lorenz Koller, die het stokje vorig seizoen al mooi overnamen van veteranen Peter Penz en Georg Fischler.