Wedstrijd stilgelegd nadat speler wordt uitgemaakt voor 'Zwarte Piet'

Een duel tussen twee amateurclubs moest vandaag plotseling worden stilgelegd. Dat gebeurde nadat er vanaf de tribune 'Zwarte Piet' werd geroepen naar een speler van JOS Watergraafsmeer. 

Op Sportpark Meerdijk in Emmen nam de Amsterdamse club het op tegen VV Emmen in de Hoofdklasse A. Voor de rust wist JOS de score op 0-1 te zetten. Toch stond het in de tweede helft al vrij snel weer gelijk. 

Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Maar opeens werd het duel stilgelegd. De reden daarvoor was een uitlating van een VV Emmen-supporter: de man riep 'Zwarte Piet' naar een speler van JOS Watergraafsmeer.

Minuut stilte
Opvallend, net nu veel clubs dit weekend een minuut stilte hielden om zich uit te spreken tegen racisme. De uitspraak kwam de supporter dan ook op veel kritiek te staan. Ook vanuit VV Emmen werd er verontwaardigd gereageerd op het incident. 

"Helaas is er door een bezoeker een discriminerende uitspraak gedaan richting spelers van onze gasten JOS Watergraafsmeer. Wij staan hier absoluut niet achter en hebben betreffende bezoeker verzocht het sportpark te verlaten", luidde de verklaring van VV Emmen op Facebook. 

'Gepaste maatregelen'
Tegen de supporter zullen 'gepaste maatregelen genomen worden', kondigde de club bovendien aan. "Ook Voetbal Vereniging Emmen is tegen discriminatie en zal het nooit toelaten dat er op haar velden of in de teams wordt gediscrimineerd."

De club bood daarop excuses aan voor de uitlating van de supporter. Uiteindelijk werd de wedstrijd nog wel hervat; het bleef 1-1.