Duel FC Den Bosch - Excelsior ontsierd door racistische spreekkoren, Cambuur en Eagles maken geen fout

Het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondagmiddag geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Vanwege racistische spreekkoren door een deel van de Bossche aanhang gericht aan Excelsior-speler Ahmed Mendes Moreira werd de wedstrijd door scheidsrechter Laurens Gerrits korte tijd stilgelegd.

Eerder op de middag won Go Ahead Eagles met 0-2 van Telstar. Elmo Lieftink opende vlak na rust de score. In de blessuretijd gooide Julius Blick de wedstrijd definitief in het slot. Door de overwinning stijgen de Eagles naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Koploper SC Cambuur won met 3-1 van Almere City. Met twee doelpunten en een assist was Jamie Jacobs de matchwinnaar.