Ferrari pakt eerste MotoE-titel

Matteo Ferrari heeft de allereerste titel gepakt in de MotoE, de dit jaar geïntroduceerde raceklasse met elektrische motoren. Op het circuit van Valencia werd zondag de zesde en laatste race van het eerste seizoen gereden.

Hector Garzo eindigde zaterdag als tweede, maar werd wegens een te lage bandendruk gediskwalificeerd. Ferrari schoof zo op naar de derde plek en vertrok zondag vanaf de tweede stek met twintig punten voorsprong op Bradley Smith, de enige die hem nog van de eerste MotoE-titel af kon houden.

Joshua Hook kende vanaf de tiende plek een zeer sterke start, maar schoof onderuit en nam ook Xavier Simeon mee. Voorin had Smith na zijn kopstart een gat geslagen naar polesitter Eric Granado, die Ferrari, Alex de Angelis en Mike di Meglio achter zich aan had. De kampioenschapsleider zag De Angelis vrij snel binnendoor komen, maar ook plek vier was nog voldoende voor de Italiaan om de titel te pakken.

Garzo was de volgende die naar voren kwam: hij ging niet alleen voorbij Ferrari, maar pakte ook De Angelis. Voorin werd in de laatste ronde hard gevochten: Granado zette zijn machine binnendoor bij Smith, die een bocht later terugsloeg en ook weer terug werd gepakt. De Brit probeerde het in de laatste bocht nog eens, maar ging te wijd en Granado kon zijn tweede opeenvolgende zege pakken.

Garzo eindigde als derde, voor De Angelis en Ferrari, die zich daarmee verzekerde van de eerste MotoE-titel ooit.