Zilver voor ijzersterke Van Schip in puntenkoers bij EK baanwielrennen

Jan-Willem van Schip heeft het zilver gewonnen op het EK baanwielrennen op het onderdeel puntenkoers. De Nederlandse wereldkampioen op dit onderdeel moest alleen zijn meerdere erkennen in de Fransman Bryan Coquard.

In een mooie wedstrijd werd de puntenkoers pas in de laatste sprint beslist. Lange tijd keek Van Schip tegen een ruime achterstand aan, maar de Nederlander wist in de laatste tien ronden nog een bonusronde te winnen, waardoor hij twintig punten inliep op zijn concurrenten. Zo kwam Van Schip weer in het spoor van Coquard, maar in de beslissende sprint was de Fransman net te sterk voor de Nederlander, waardoor hij Europees kampioen werd en moest Van Schip genoegen nemen met een tweede plaats in Apeldoorn

Ook de puntenkoers bij de vrouwen stond zaterdagavond op het programma. Voor Nederland moest Amy Pieters het doen. De Europese kampioene op de weg begon nog goed aan de wedstrijd, maar zakte gaandeweg de puntenkoers steeds verder weg en speelde geen rol in de medailles. De Europese titel ging naar Maria Giulia Confalonieri. De Italiaanse pakte halverwege de puntenkoers een ronde voorsprong samen met ze zeven anderen rensters, goed voor twintig bonuspunten. Naast de bonusronde won ze ook drie van de tien sprints wat goed was voor de Europese titel in Apeldoorn.