UFC: gebruik vernevelaar nekt vechter

UFC-directeur Dana White was pissig dat Amerikaans zwaargewicht Greg Hardy tussen de rondes door een vernevelaar gebruikte, een actie die resulteerde in een 'no-contest' tijdens MMA-gala UFC Boston vrijdagnacht.


Greg Hardy in gevecht met Ben Sosoli (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Hardy (5-1-1 MMA, 2-1-1 UFC) nam het op tegen UFC-debutant Ben Sosoli op de main card van UFC Boston. Nadat Hardy aanvankelijk via jurybesluit een overwinning behaalde (29-28 x3), besloot de commissie de uitspraak teniet te doen ten gunste van een no-contest. Dit, omdat The Prince of War  tussen ronde twee en drie een vernevelaar gebruikte.

De UFC-directeur sprak over Hardy's controversiële gedrag tijdens de persconferentie na afloop van het gala. "Ja, het was een gekkenhuis. Iedereen begon tegen me te schreeuwen: 'Hij gebruikte een inhalator! Hij gebruikte een inhalator!’. Ik heb zoiets van, ik kon het niet eens begrijpen, ‘Wat bedoel je, hij gebruikte een inhalator?’. Dus toen het gevecht voorbij was, ging ik naar Din Thomas [Hardy's coach, red.] en zei: ‘Wat ben je aan het doen?!.''

Volgens de coach van Hardy hadden het team toestemming om de vernevelaar te gebruiken. White: "Ik zei: 'Hoezo gebruiken jullie een inhalator?' En hij zei: 'De commissaris zei dat het mocht'. Welke commissaris? Wanneer? Hoe? Dus toen, weet je, kwam mijn team in actie en probeerden we te achterhalen wat er gebeurde en wat er aan de hand was."

Verklaring Hardy
Hardy gaf de volgende verklaring af na de nieuw aangekondigde beslissing: "Ik was in de ring, ik en mijn coach vroegen de commissie of het okay was om mijn vernevelaar te gebruiken en ze zeiden ja, dus nam ik dat aan."

"Ik ben nog steeds nieuw in deze sport, ik deed wat ik in elke situatie doe: ik vroeg toestemming, ik kreeg toestemming en ik deed wat mij werd verteld. In dit gevecht wilde ik bewijzen dat ik een strijder was. Ik zei vóór het gevecht dat ik een show wilde maken en de enorme sprongen die ik gemaakt heb en grenzen verlegd heb waardoor ik verbeterd ben. Ik wilde in de vijftien minuten laten zien dat ik geen groentje meer ben die zich zomaar in zijn gezicht laat stompen."

Chris Weidman vs Dominick Reyes
Voormalig middengewichtkampioen Weidman verhuisde naar het lichtzwaargewicht om de nog ongeslagen Dominick Reyes (12-0 MMA, 6-0 UFC) op de afsluiter van UFC Boston te bevechten.

Weidman (14-5 MMA, 10-5 UFC) was op zoek naar wat goed nieuws na zijn verliespartij tegen Ronaldo Jacare Souza tijdens UFC 230 in november 2018. Helaas voor The All American verliep zijn verhuizing naar de 205 ponddivisie niet zoals gepland.


Dominick Reyes maakt snel gehakt van Chris Weidman (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Na een behoorlijke openingsminuut, waarin Weidman Reyes naar het canvas wist te brengen, ging het al snel mis toen zijn ongeslagen opponent weer opstond. Reyes raakte Weidman met een enorm harde stoot, waardoor de Amerikaan op de grond belandde. Met zware hammer fists wist Reyes Weidman knockout te krijgen, inmiddels het vijfde KO-verlies van Weidman in zijn laatste zes gevechten.

'Nou, alle respect voor Dom Reyes. Bedankt iedereen, voor het komen. Iedereen die hier kwam om me te steunen. Mijn excuses dat ik de overwinning niet behaalde. Dat is onderdeel van het spel dat we spelen. Ik zal beter worden. God is goed voor me, zelfs in tegenspoed. Hij is goed. Alles goed", aldus een teleurgestelde Weidman.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum!

Volledige uitslag UFC on ESPN 6 en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Dominick Reyes verslaat Chris Weidman via TKO (stoten, ronde 1)
Yair Rodriguez verslaat Jeremy Stephens via jurybesluit (29-28 x3)
Greg Hardy vs Ben Sosoli is omgezet in een no-contest
Joe Lauzon verslaat Jonathan Pearce via TKO (stoten, ronde 1)
Maycee Barber verslaat Gillian Robertson via TKO (stoten, ronde 1)
Darren Stewart verslaat Deron Winn via jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Charles Rosa verslaat Manny Bermudez via na opgave (armklem, ronde 1)
Molly McCann verslaat Diana Belbita via jurybesluit (30-26 x3)
Sean Woodson verslaat Kyle Bochniak via jurybesluit (30-26, 30-27 x2)
Randy Costa verslaat Boston Salmon via TKO (stoten, ronde 1)
Sean Brady verslaat Court McGee via jurybesluit (29-28, 30-27)
Brendan Allen verslaat Kevin Holland via opgave (verwurging, ronde 2)
Tanner Boser verslaat Daniel Spitz via jurybesluit (30-27 x3)