Renovatie fiets- en voetgangersdeel Maastunnel van start

De renovatie van de fietsers- en voetgangerstunnel in de Maastunnel in Rotterdam start 15 november. Op die dag start ook de veerdienst die de voetgangers en fietsers naar de andere kant van de Maas brengt.

De veerdienst wordt uitgevoerd door De Waterbus en er wordt gevaren met een klepveer. Dat is een boot met kleppen aan de voor- en achterkant zodat fietsers en voetgangers het veer makkelijk op en af kunnen. De veerdienst vaart van de Sint Janshaven aan de zuidkant naar de Sint Jobshaven aan de noordkant. De eerste boot vaart op werkdagen om 6:20 uur van Zuid naar Noord en de laatste boot vaart van Noord naar Zuid om 23:30. De overtocht is gratis. Aannemer DIMCO zorgt voordat de veerdienst start voor veilige aanlegsteigers aan beide kanten van de Maas.

Dienstregeling
Voor voetgangers en fietsers is de veerdienst een uitkomst tijdens het opknappen van de Maastunnel, zegt wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “De veerdienst krijgt een dienstregeling, dus je weet precies hoe laat de boot vertrekt. Daarop kun je je reis aanpassen en hoef je niet lang te wachten voor een overtocht. En we hebben ervoor gezorgd dat de vroegste en laatste vertrektijden aansluiten op de diensten in het Erasmus MC, want veel personeel maakt nu gebruik van de Maastunnel en zij moeten naar het werk kunnen blijven fietsen.”

De veerdienst vaart 7 maanden, totdat het fietsersdeel van de Maastunnel gerenoveerd is. De voetgangerstunnels blijft dan nog 4 maanden gesloten voor het grote onderhoud, maar voetgangers kunnen in die maanden door de fietserstunnel lopen.

Renovatie fiets- en voetgangersdeel Maastunnel van start  (Foto: Gemeente Rotterdam )
Renovatie fiets- en voetgangersdeel Maastunnel van start (Foto: Gemeente Rotterdam )