UFC: lokale favoriet machteloos tegen afstraffing, zware avond Bahadurzada

De UFC streek neer in het mooie Kopenhagen voor wat algemeen gezien wordt als de zoveelste typische Europese 'card'; eentje zonder aantrekkelijke namen waar over het algemeen weinig van wordt verwacht. Toch kunnen dit soort MMA-gala's voor verrassingen zorgen, waar vooral de lokale vechters voor hun kansen vechten.


UFC Copenhagen (Foto: Getty)

Hoofdpartij van de avond was die tussen de middengewichten Jack Hermansson en Jared Cannonier. De Zweed Hermansson doet het lekker in de UFC en is, voorafgaand aan dit gala, al vier gevechten achtereen ongeslagen, met als hoogtepunt een mooie overwinning op de sterke Jacare.

Tegenstander Cannonier heeft de zoete smaak der overwinning ook al weer een tijdje geproefd. Na twee verloren partijen gaat Cannonier in Denemarken voor zijn derde achtereenvolgende overwinning. De voormalig zwaargewicht vecht nu twee gewichtsklassen lager en dat bevalt The Killa Gorilla blijbaar prima.

Hermansson begon furieus aan het gevecht en hij leek Cannonier al vroeg in het gevecht opzij te willen zetten. Met een spectaculaire suplex wist hij de sterke Cannonier op de grond te krijgen, zonder daar overigens een mooi grondvoordeel uit te slepen. De lompsterke Cannonier wist zich telkens weer uit de grip van Hermansson los te breken om het gevecht vooral staande te houden.


Mooie suplex van Hermansson (Foto: Getty)

De vuisten van Cannonier gaven de Zweed de boodschap dat hij vooral niet te dichtbij moest komen en het gevaar op take-downs werd daardoor minder voor de Texaan, die gedurende de eerste ronde een heerlijk ritme begon te krijgen.

Het begin van de tweede ronde werd daardoor het einde van het gevecht. Hermansson gaf direct veel druk, waardoor Cannonier niet veel anders kon dan zijn vuisten te laten spreken. Een keiharde upper-cut raakte de Zweed vol op het gezicht nét op het moment dat hij vol voor de take-down ging. Het gevecht belandde inderdaad op de grond, maar niet zoals Hermansson voor zich zag op het moment dat hij de take-down wilde inzetten.

Een hyperagressieve Cannonier ontlaadde een enorm aantal zware stoten op het lichaam en hoofd van de op de grond liggende Zweed en scheidsrechter Marc Goddard kon gewoon niets anders doen dan de Zweed in bescherming te nemen en het gevecht af te blazen. Een mooie TKO-overwinning voor Cannonier die ook nog eens een mooie bonus verdiende met dit optreden. 

"Er zijn veel mensen die me afschreven, waarschijnlijk omdat ze me niet kennen, omdat ik niet zo'n grote mond heb", schreeuwde Cannonier. "Ik gebruik mijn mond niet om mensen te laten weten hoe ik vecht. Je moet me in de gaten houden om te weten hoe ik mijn ding doe."

"Dus hoe meer jullie me ontwijken, hoe beter ik word en hoe moeilijker het zal worden om me te verslaan. Uiteindelijk zullen ze me voor de kampioensgordel tegenkomen. Ze kunnen maar beter die gordel snel winnen, voordat ik te goed word voor iedereen."

De verliezende Scandinaviër verexcuseerde zich voor zijn 'thuispubliek'. "Het spijt me heel erg als ik mensen vandaag in de steek heb gelaten", zei hij. "Ik ga naar huis, doe mijn huiswerk en zorg ervoor dat het niet meer gebeurt."

Siyar Bahadurzada vs Ismail Naurdiev
Ergens diep weggestopt op de pre-card van UFC Copenhagen vocht de Nederlander Bahadurzada zijn achtste UFC-gevecht tegen de Oostenrijker Naurdiev. Na in december 2018 na jurybesluit verloren te hebben van Curtis Millender, mocht The Great eindelijk weer eens de octagon betreden en wel tegen een opkomend talent op het UFC-rooster.

Beide vechters hadden hun laatste partij verloren, en dat was aan het begin van het gevecht goed te merken. Beiden bleven hun tegenstander van een afstandje aftasten met low-kicks en stoten, Naurdiev bleef al snel een overwicht te genereren.

In de tweede ronde wist Naurdiev de Nederlander op de grond te krijgen en daarmee een groot voordeel in punten te scoren. Ook in de derde ronde wist de Oostenrijker Bahadurzada op de grond te werken om daarna niet meer los te laten. Een overtuigende overwinning van Naurdiev, die vertaald werd in een overduidelijke juryscore.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg hier het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC Fight Night 160: Copenhagen en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Jared Cannonier verslaat Jack Hermansson na TKO (stoten, ronde 2)
Mark Madsen verslaat Danilo Belluardo na TKO (stoten, ronde 1)
Gilbert Burns verslaat Gunnar Nelson na jurybesluit (29-28 x3)
Ion Cutelaba verslaat Khalil Rountree na TKO (stoten, ronde 1)
Ovince Saint Preux verslaat Michal Oleksiejczuk na opgave (verwurging, ronde 2)
Nicolas Dalby verslaat Alex Oliveira na jurybesluit (29-28 x3)
John Phillips verslaat Alen Amedovski na knockout (stoten, ronde 1)
Makhmud Muradov verslaat Alessio Di Chirico na jurybesluit (29-28 x3)
Ismail Naurdiev verslaat Siyar Bahadurzada na jurybesluit (30-26, 30-25 x2)
Giga Chikadze verslaat Brandon Davis na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Lina Länsberg verslaat Macy Chiasson na jurybesluit (29-27 x2, 29-28)
Marc Diakiese verslaat Lando Vannata na jurybesluit (30-27 x2, 30-26)
Jack Shore verslaat Nohelin Hernandez na jurybesluit (verwurging, ronde 3)