Tennisser De Bakker wint weer iets

Ooit was hij toch een best groot talent: Thiemo de Bakker stond in de mondiale top-50 en leek toch nog wel wat te kunnen stijgen. Daar kwam het echter niet van en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Robin Haase hield De Bakker niet bepaald lang stand in de top-100 van de wereld.

Zo nu en dan speelt De Bakker nog eens aardig mee op een challenger of een futuretoernooi, nog een niveau lager, zo ook in Italië. In Santa Margherita Di Pula stond een futuretoernooi gepland en nadat hij op vijf achtereenvolgende challengers in de eerste ronde uitgeschakeld werd won De Bakker zowaar een wedstrijd!

Daar bleef het niet bij, hij wono ok de tweede ronde en de kwartfinale, waarna Matteo Gigante in de halve finales met 6-1, 6-4 van de baan geveegd werd. De als eerste geplaatste Duitser Lucas Gerch, toch de nummer 461 van de wereld, werd in de finale tot slot met 6-2, 6-4 van de baan gemept door De Bakker.

Overigens was ook dat niet alles, want De Bakker was niet te stoppen en samen met de Fransman Clement Tabur won hij ook het dubbelspel. In die finale gingen de Italianen Jacopo Berrettini - het jongere broertje van wereldtopper Matteo - en Alessandro Petrone met 2-6, 6-1 [10-7] voor de bijl.