FOK! Wat een weer: kans op een bui in het noorden

Er is een afwisseling van wolkenvelden en brede opklaringen. In de noordelijke helft komt een enkele lichte bui voor, elders is het droog. Zeer lokaal komt in het midden en zuiden een enkele ondiepe mistbank voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C lokaal in het oosten en zuidoosten tot 10°C vlak aan zee. Landinwaarts is de wind zwak uit west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit noord tot noordwest. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Vandaag overdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en kan er met name in de noordelijke helft een enkele bui voorkomen. In de loop van de middag komt er vooral in het zuiden steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen in het zuiden, elders komen wolkenvelden voor. In het noord(west)elijk kustgebied kan nog een enkele bui voorkomen, maar elders blijft het droog. In het zuidoosten is er kans op een enkele ondiepe mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C lokaal in het oosten en zuidoosten tot 10°C vlak aan zee. De wind is noordwestelijk en zwak, in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig.

Donderdag overdag overheersen aanvankelijk wolkenvelden en is in het westen lokaal wat lichte regen niet uitgesloten. Later op de dag komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit overwegend noordelijke richtingen en is zwak. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Amsterdam in het donker (Foto: FOK!)
Amsterdam in het donker (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.