Suzuki wint chaotische Moto3-race op Simoncelli-circuit Misano

Tatsuki Suzuki heeft de Grand Prix van San Marino in de Moto3 gewonnen. Uitgerekend op het World Circuit Marco Simoncelli in Misano ging de rijder van het SIC58-team na een fraaie race als eerste over de streep, wat hem na ruim tachtig races zijn eerste zege opleverde.

Polesitter Suzuki pakte bij de start gelijk de leiding, voor Tony Arbolino, Aron Canet en Jaume Masia. In het middenveld ging Alonso Lopez met een smerige highsider tegen het asfalt, maar hij kon gelukkig wel weglopen.

De een na de ander ging onderuit, waaronder Albert Arenas, terwijl voor titelkandidaat Canet het noodlot toesloeg: zijn motor gaf de geest en met wat moeite wist de woedende Spanjaard de finish nog te bereiken. Niccolo Antonelli denderde er eveneens met een highsider vanaf en Celestino Vietti reed hem met de nodige vaart aan, maar beiden leken er redelijk goed vanaf te komen.

Na zo'n zes ronden keerde de rust een beetje terug: Suzuki reed weer op kop met Arbolino in zijn wiel, een groepje van een kleine tien man - aangevoerd door WK-leider Lorenzo Dalla Porta - volgde op kleine afstand. Het kabbelde een beetje voort, tot de gevechten zo'n zeven ronden voor het einde weer op gang kwamen.

Masia werkte zich naar voren en nam Arbolino's plaatsje in het wiel van Suzuki over, Arbolino, Ai Ogura, Andrea Migno en Dalla Porta probeerden de aansluiting terug te krijgen. Ook John McPhee kwam er nog bij en met vijf ronden te gaan reden zeven coureurs min of meer bij elkaar in een soort kopgroep.

Suzuki dook als eerste de slotronde in en in de kopgroep kon het niet goed blijven gaan. Dat bleek: Ogura en Migno lagen halverwege op het asfalt. Voorin werd stevig gevochten en het was Suzuki die de winst pakte, voor McPhee, die Arbolino in de laatste bochten af wist te troeven.