Volleybalsters uitgeschakeld op EK na kansloos verlies tegen Turkije

De Nederlandse volleybalsters zijn uitgeschakeld op het EK. In en tegen Turkije was Oranje kansloos tegen de Turken. Het werd 3-0 (25-20, 25-22, 25-20) voor de Turkse volleybalsters.

Nederland had dit EK nog geen set verloren, maar tegen Turkije kreeg Oranje voor het eerst een serieuze tegenstander. Nederland begon goed aan de wedstrijd en nam al snel een 7-3 voorsprong, maar Nederland maakte veel onnodige fouten op eigen service en ook in de passing speelde Oranje slordig, waardoor Turkije vrij makkelijk kon terugkomen in de openingset. Uiteindelijk wonnen de Turken de eerste set eenvoudig.

Ook in de tweede set had Turkije het betere van het spel, maar Nederland kon toch nog lang meekomen in de set en na een achterstand van drie punten kwam Oranje weer terug in de bij 21-21. Toch ging de set eenvoudig naar Turkije

Ook de derde set had het team van Giovanni Guidetti, de voormalige coach van Nederland, de overhand. Tegen zijn opvolger Jamie Morrison had Guidetti tactisch steeds het overwicht en won makkelijk in drie sets van zijn voormalige assistent bij VakifBank Istanbul.