Reacties op het overlijden van prinses Christina

Op de website van Rijksoverheid heeft Mark Rutte gereageerd op het overlijden van Prinses Crhristina vanmorgen: "Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden. Als jongste van de vier kinderen uit het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard leidde zij haar leven grotendeels buiten de schijnwerpers.

Door bewust afstand te doen van het recht op de troon creëerde zij voor zichzelf de ruimte een eigen invulling te geven aan haar leven. Een leven dat in het teken stond van gezin en familie, haar grote liefde voor muziek en de ontwikkeling van jong zangtalent. Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist.

Ik heb vanochtend telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. En natuurlijk zijn mijn gedachten ook bij de kinderen en kleinkinderen van prinses Christina, bij prinses Irene en prinses Margriet, en bij de andere leden van de Koninklijke Familie."

Het Koninklijk Huis heeft laten weten dat in verband met het overlijden van Christina de openstelling van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement vandaag en morgen zijn afgelast. Bezoekers die tickets voor deze dagen hadden gekocht worden persoonlijk op de hoogte gesteld en krijgen hun geld terug. De openstelling op 23 en 24 augustus gaat wel gewoon door. 

Op Twitter is het overlijden van de Prinses inmiddels trending. Thierry Baudet is de Prinses dankbaar voor haar inspiratie voor de vele generaties jonge musici.  Geert Wilders noemt het overlijden van de Prinses een groot verlies. 

De NPO zendt vanavaond na het acht uur journaal een biografie uit over de Prinses.