Supportersvereniging FC Groningen heeft pech, vorderingen afgewezen

Gister diende er een kort geding tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de club FC Groningen. Het ging over een sanctie tot het leeglaten van een stadionvak, opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag de vorderingen van de supportersvereniging van FC Groningen afgewezen.

Vorderingen
De vereniging had een kort geding aangespannen tegen de club FC Groningen. Zij vorderde primair om de club te gebieden de seizoenkaarthouders van het betreffende vak toegang te verlenen tot het stadion. Subsidiair vorderde zij om de club te gebieden de seizoenkaarthouders de gelegenheid te bieden om hun seizoenkaart voor het betreffende vak om te wisselen voor een kaart van een ander vak. Uiterst subsidiair vorderde de vereniging een schadevergoeding voor de gemiste wedstrijd.

Vonnis
Deze vorderingen zijn door de voorzieningenrechter afgewezen. Daarnaast wordt de supportersvereniging veroordeeld in de proceskosten.