Lotto-Soudal blijft in Ronde van Polen na overlijden Lambrecht

Lotto Soudal, de ploeg van de omgekomen renner Bjorg Lambrecht (22), gaat van start tijdens de vierde etappe van de Ronde van Polen. De ploeg maakte dat vanochtend bekend om de laatste eer aan hun overleden ploeggenoot te bewijzen.

De vierde etappe van de Ronde van Polen wordt dinsdag geneutraliseerd verreden. Het peloton rijden gezamenlijk naar de finish, waarna de renners van Lotto Soudal als eerste over de finish zullen rijden.

Maandag overleed Lambrecht aan de gevolgen van een zware val in de derde etappe. Halverwege de etappe van Chorzów naar Zabrze kwam de jonge Belg hard ten val op een betonnen duiker. Lambrecht werd gereanimeerd en werd via een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is de wielrenner van Lotto Soudal overleden aan de gevolgen van interne bloedingen.

Lambrecht was een groot Belgisch klimtalent en hij werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Dit jaar kende de jonge Belg zijn echte doorbraak bij de profs. In de Amstel Gold Race werd hij al knap zesde en een paar dagen werd hij vierde in de Waalse Pijl. In het Critérium du Dauphiné won hij nog het jongerenklassement en werd hij twaalfde in het eindklassement.