Herstel van Van Aert gaat met kleine stapjes vooruit

Het herstel van Wout van Aert gaat met kleine stapjes vooruit. De wielrenner van Team Jumbo-Visma liep anderhalve week geleden een diepe vleeswond op bij een valpartij in de Tour de France.

Op 19 juli tijdens de tijdrit in Pau kwam Van Aert ten val nadat hij in aanraking was gekomen met een dranghek. Bij de val liep de 24-jarige Belg een diepe vleeswond op in zijn bovenbeen. In Frankrijk is de wond gezuiverd en gehecht. In het academisch ziekenhuis van Herentals is vervolgens een hersteloperatie uitgevoerd. Als alles naar behoren verloopt mag Van Aert het ziekenhuis over enkele dagen verlaten.

“Momenteel is er een traag gunstige evolutie”, aldus dus de behandelend orthopeed Toon Claes. “Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende. De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.”

Dokter Claes en de medische staf van Team Jumbo-Visma gaan, zonder garanties te kunnen geven, uit van een volledig herstel. Er is echter nog geen zicht op wanneer en in welke mate Van Aert weer deel kan nemen aan wedstrijden.