Jumbo-Visma wil uitleg van UCI over extra achterstand Kruijswijk

Jumbo-Visma gaat om opheldering vragen bij de jury van de UCI over de tijdwaarneming bij de etappe van vrijdag op de top van de Col de l’Iseran. Volgens de Nederlandse ploeg is er in de geneutraliseerde Touretappe een fout gemaakt met de tijdwaarneming, met negatieve gevolgen voor kopman Steven Kruijswijk.

Vrijdag werd de negentiende etappe naar Tignes vroegtijdig stopgezet vanwege de slechte weersomstandigheden onderweg en werden de tijden genomen op de top van de Col de l’Iseran. Volgens Jumbo-Visma is daar een fout gemaakt. Volgens de wedstrijdbeelden kwam het groepje van Kruijswijk 58 seconden later over de top dan Egan Bernal, maar in de officiële uitslag staat dat het groepje van Kruijswijk een achterstand had van één minuut en drie seconden.

De ploeg gaat voor de start van de voorlaatste etappe verhaal halen bij de jury van UCI. Mogelijk tekent Jumbo-Visma ook nog protest aan.

Update: 12:25 uur

De Tourorganisatie heeft inmiddels de tijden in het algemeen klassement aangepast. Kruiswijk staat nu op 1.23 van Bernal.