Mountainbikester Courtney wint vierde wereldbeker van het seizoen, Terpstra zevende

Mountainbikester Kate Courtney heeft de vierde wereldbeker van het seizoen gewonnen. In het Franse Les Gets was de wereldkampioene duidelijk te sterk voor de rest en won ze met meer dan een halve minuut voorsprong op Europese kampioene Jolanda Neff. De Nederlandse dames speelde geen rol van betekenis.

In het Franse Les Gets nam Europees kampioene Jolanda Neff de kopstart, maar zakte daarna vrij snel terug op een strook bergop. Wereldkampioene Kate Courtney nam daarna de kop over en kwam als eerste door na de eerste ronde.

In het begin van de tweede ronde kreeg de Amerikaanse nog wel gezelschap van de Zweedse Jenny Rissveds, maar die liet ze daarna snel achter zich. De wereldkampioene zag de rest pas terug aan de finishstreep.

Waar Rissveds steeds iets verder terugzakte was het Neff die wel haar race goed indeelde. De Europese kampioene lag na de eerste ronde even buiten de top tien, maar kwam langzaam opzetten. Na vier van de zeven rondes lag de Zwitserse zelfs weer op een tweede plaats. Ze liep even wat in op Courtney, maar die had haar race perfect ingedeeld en won met meer dan een halve minuut voorsprong op Neff. De strijd om het brons werd beslist in de laatste ronde beslist en daarin pakte Elisabeth Brandau de derde plek voor de Zwitserse Sina Frei.

Nederlanders
Anne Terpstra kende een goede start en kwam na de eerste ronde door als zesde, maar gedurende de wedstrijd kon ze het hoge tempo van de rest niet volgen en werd uiteindelijk zevende. De andere Nederlandse topper Anne Tauber kwam bij de start ten val en moest in de achtervolging, maar er zat nooit meer een topklassering in. Ze kwam als 25ste over de finsih en werd daarmee derde Nederlandse, want Sophie von Berswordt eindigde op 21ste nog voor haar.