Ghiotto boekt indrukwekkende F2-zege op Silverstone, De Vries 6e

Luca Ghiotto heeft op het circuit van Silverstone de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen. De Italiaanse Virtuosi-coureur deed dat op indrukwekkende wijze, nadat hij in het begin nog een stevig duel uit moest vechten.

Ghiotto kende een sterke start en nam vanaf plek twee gelijk de leiding over van polesitter Zhou Guanyu. Nyck de Vries vertrok redelijk, maar na een ronde lag hij nog altijd op de zevende stek. Zhou werd gevolgd door teamgenoten Nicholas Latifi en Sergio Sette Camara, met daarachter ook twee teamgenoten: Louis Deletraz en Nobuharu Matsushita.

In de zevende ronde kwamen de eerste mannen binnen voor de pitstop: Latifi passeerde Zhou daarbij, Deletraz en De Vries kwamen ook binnen. Ghiotto, Sette Camara en Matsushita kwamen een rondje later nieuwe banden halen en zo ontstond een fraai duel om de virtuele leiding tussen Ghiotto en Latifi, waarbij de Italiaan zich staande wist te houden...tot Latifi een rondje later alsnog voorbij kwam.

Niet veel later sloeg Ghiotto terug, terwijl Zhou het van een seconde of anderhalf afstand in de gaten hield, wellicht niet onverstandig. De Vries was via zijn pitstop voorbij Deletraz en Matsushita gekomen en lag inmiddels vijfde, met alleen Jack Aitken achter hem in zijn buurt. Daar ontstond drie ronden voor het einde een duel en het was de Brit die daar vrij makkelijk als winnaar uit de bus kwam.

Ghiotto's zege kwam niet meer in gevaar, net als de tweede en derde plek van Latifi en Zhou. Sette Camara finishte als vierde, voor Aitken en De Vries, die Deletraz nog maar nét achter zich wist te houden. Callum Ilott werd achtste en start zondag om 11:00 uur dus vanaf poleposition.