Vos behaalt in extremis tweede zege op rij in Giro Rosa

Marianne Vos heeft na de tweede etappe ook de derde rit in de Giro Rosa gewonnen. De Nederlandse van CCC-Liv reed in extremis voorbij de ontsnapte Lucy Kennedy in de lastige aankomst naar Piedicavallo.

Lange tijd reden er drie rensters vooruit, maar in de etappe van 104 kilometer was er controle in het peloton door de ploeg van leidster Katarzyna Niewiadoma. Halverwege de rit werden ze alweer teruggepakt, waarna Eugenia Bujak het probeerde. De Sloveense werd echter op twaalf kilometer van de streep teruggepakt, waarna het de beurt was aan Tayler Wiles.

De Amerikaanse pakte één minuut voorsprong. Er moest in het slot nog flink geklommen worden en ze viel stil, waardoor ze in de laatste drie kilometer werd teruggepakt. Het viel daarna even stil in het peloton en daar profiteerde Lucy Kennedy optimaal van. De Australische leek op weg naar de winst in de derde etappe, maar in de laatste vijftig meter reed Vos er alsnog voorbij, waardoor de zege voor de tweede keer op rij naar de 32-jarige Nederlandse ging. In het eindklassement blijft Niewiadoma aan de leiding.