Cricketers Afghanistan verliezen van Australië op WK cricket

De cricketers van Afghanistan hebben nu eerste duel op het wereldkampioenschap cricket verloren. In Bristol bleek titelverdediger Australië met zeven wickets te sterk. 

Afghanistan kwam tot een score van 207 runs voordat het team na 38.2 overs uitgespeeld was. Australië ging op zijn gemak naar 209 runs in 34.5 overs tegenover het verlies van drie wickets. Afghanistan was in de eerste twee overs al twee man kwijt. Al met al is 207 runs nog een nette score. Bij Australië was David Warner met 89 runs de grote man. 

Eerder op de dag won Nieuw-Zeeland al met grote cijfers van Sri Lanka. Het team uit Sri Lanka mocht als eerste batten, maar na 29.2 overs was het gedaan. Het team was uit nadat het 137 runs had genoteerd. Nieuw Zeeland wist deze score na 16.1 evenaren, zonder dat het een slagman verloor. Vrijdag won West Indies al met grote cijfers van Pakistan. 

Zondag gaat het WK verder met Bangladesh tegen Zuid-Afrika. Laatstgenoemde verloor de openingswedstrijd van Engeland. Bangladesh speelt haar eerste duel. 

Samenvatting Afghanistan - Australië. (Bron: YouTube)