Van der Poel tweede bij eerste wereldbeker mountainbike van het seizoen

Mathieu van der Poel is goed begonnen aan het wereldbekerseizoen in het mountainbiken. In het Duitse Albstadt werd hij tweede achter de Zwitser Mathias Flückiger. De Fransman Jordan Sarrou maakte het podium compleet.

Van der Poel had een goede start in Albstadt. Hij ging mee met de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter, maar dat was geen verstandig besluit. Na zijn sterke start zakte hij in het verdere verloop van de eerste ronde terug. Hij lag even buiten de top tien, maar gedurende wedstrijd kwam Van der Poel steeds beter in zijn ritme, mede door het steeds slechtere weer in Albstadt.

Hij begon aan zijn inhaalrace en rukte voorzichtig op naar het podium. Hij reed zelfs wereldkampioen Schurter uit het wiel en reed op dat moment op een derde plaats. Dat was nog niet voldoende want in de slotronde kreeg hij ook de Fransman te pakken en zou uiteindelijk tweede worden in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Alleen Flückiger was op het lastige parcours in Duitsland. De Zwitser won met meer dan een halve minuut voorsprong.